Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / Dobbel seier for landslagene i undervannsrugby

Dobbel seier for landslagene i undervannsrugby

Helgen 24. - 26. februar ble det arrangert 5 Nations cup i Bellahøj svømmehall i København, Danmark.

Norge stiller med 2 lag, både dame og herre lag. Det norske herrelaget har første kampen for dagen hvor de møter Finland. Etter en god kamp blir det en 5-0 seier til Norge. Kamp nr 3 for dagen er det Damene som spiller, der møter de Spania, damene ruler i bassenget og kommentatorene gir sammenligningen "It's like group of sharks in a pool full of small cute cod fish" Norge vinner 21-0.

Neste kamp for Norge er en spennede kamp mot Danmark. det blir 1-1 til pausen, men med 11 minutt igjen av andre omgang blir det straffe til Norge, Norge scorer på straffe og stillingen blir nå 2-1 til Norge, denne straffen blir det avgjørende målet og stillingen ender 2-1 til Norge.

Damenes neste kamp er også mot Danmark, dette ble en tung kamp som stod 0-0 etter første omgang, men med 6 minutter igjen av andre omgang klarer Norge å putte ett mål mot Danmark. Kampen ender 1-0.

Herrene har sin 3. kamp på lørdagen hvor de møter Tyskland. Det blir en nervepirrende kamp hvor norge kjemper hardt, her ender kampen i en 0-0 stilling. Ettersom kampene måtte avgjøres går det inn i straffe konk. Her klarer Norge å redde 2 straffer og score på 2 noe som gir ett sluttresultat på 2-1.

Søndagen starter damene tidlig 09:50 i en kamp mot Sverige. Norge kjemper hardt og tar ledelsen, før de ender kampen 4-0.

Nå er begge lag videre til finalen i mesterskapet og begge lag skal møte Sverige i finalen. Damene spiller først og får inn 2 mål til 2. omgang, de skrur opp tempoet i andre omgang og får inn hele 5 mål til. De vinner altså 7-0 og tar en storslagen seier i 5 nations cup uten å sleppe inn ett eneste mål!

Damene vant 5 Nations Cup.

Herrene sin kamp er en litt jevnere kamp, hvor de klarer å dunke inn 2 mål og tar seieren de også.

Herrene vant 5 Nations Cup.

Det ble altså dobbelt norsk gull i mesterskapet, vi gratulerer begge lag med både innsatsen og seieren og gleder oss til å se mer!

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Nora Menous Jordbru
Idrettskonsulent

Nora er fraværende frem til 26. april. Ta kontakt dykking@nif.idrett eller 21 02 90 90 ved henvendelser.

E-post: nora@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Konkurranser (undervannsrugby, foto & film, apnea), samordnet rapportering, antidoping

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond