Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / Finale på hjemmebane!

Finale på hjemmebane!

Første runde i norgesserien for sesongen 2023/2024 ble avholdt i Egersund. 8 herrelag deltok, fordelt på 2 puljer (P1: Molde, BSI Boblen, Egersund, Haugesund; P2: Ålesund, Akkaren, Sandefjord, NTNUI-DG). På damesiden deltok 4 lag (Akkaren, BSI Boblen 1, Ålesund, BSI Boblen 2).

Herrene spilte innledende puljekamper på lørdagen. Molde stilte et redusert lag, og tapte 12-0 mot et fullsatt Egersundslag. Boblen overkjørte Haugesund 15-2. Molde klarte å omstille seg, og slo Haugesund 11-5 i en hard kamp. «Finalen» i pulje 1 ble mellom Egersund og Boblen, hvor Egersund vant en solid 5-0 kamp. Resterende kamper ble vunnet 9-3 av Boblen mot Molde og 14-2 av Egersund mot Haugesund.

I herrenes pulje 2 gikk Ålesund sterkt ut og vant sine kamper 11-0 og 31-0 mot Sandefjord og NTNUI-DG. Akkaren gjorde tilsvarende og 17-0 og 26-0 mot de samme lagene. «Finalen» i pulje 2 ble dermed mellom Ålesund og Akkaren. Begge lag stilte også relativt redusert, og det ble en svært jevn kamp. Akkaren trakk til slutt det lengste strået og vant 2-1.

Damene spilte enkel serie i sin gruppe. De fleste kampene ble vunnet klart. Akkaren vant sine kamper 8-2 og 18-0 mot Ålesund og Boblen 2, mens Boblen 1 vant 9-0 og 16-0 mot de samme lagene. Samtidig vant Ålesund 14-0 mot Boblen 2. Puljefinalen mellom Akkaren og Boblen 1 ble en jevneste kampen, men Boblen 1 vant komfortabelt 5-2 til slutt.

Søndagen fortsatte med sluttspill for alle lag. Herrenes kamper om 5-8 plassene ble vunnet komfortabelt av Molde, etterfulgt av Haugesund. Sandefjord tok 7-plassen over NTNUI-DG. Alle finalekampene ble svært spennende og jevnspilte. I første semifinale gikk Egersund opp i 2-0 ledelse mot Ålesund, og hadde et høyt trykk i hele første omgang. I andre omgang skrudde Ålesund opp tempoet, og kom seg mer inn i kampen igjen. De klarte å få inn et mål, men Egersund vant semifinalen 2-1. I semifinalen mellom Akkaren og Boblen ledet Boblen i store deler av kampen. Med 4 minutter igjen å spille, reduserte Akkaren til 2-1, men boblen holdt ut og gikk videre til finalen.

Bronsefinalen mellom Ålesund og Akkaren ble målrik. Ålesund gikk tidlig opp i ledelsen, og holdt ledelsen gjennom hele kampen. Akkaren scoret flere mål, men klarte aldri utligne. Resultatet ble til slutt 4-3 til Ålesund. Finalen mellom Egersund og Boblen ble en svært jevn kamp. Hele første omgang gikk uten mål til noen av lagene. Egersund scoret første mål midtveis i andre omgang, og Boblen utlignet med 3 minutter igjen av kampen. Egersund klarte å svare umiddelbart til 2-1, og holdt ledelsen kampen ut. Egersund ble dermed vinnere på herresiden.

Finalekampene på damesiden ble vunnet overbevisende.  I semifinalene vant Boblen 1 17-0 mot Boblen 2, og Akkaren vant 7-1 mot Ålesund. Bronsefinalen mellom Ålesund og Boblen 2 ble vunnet 9-1, og Boblen 1 vant 9-1 i finalen mot Akkaren.

Egersund UVK takker alle som har deltatt og bidratt på arrangementet. Alt i alt gikk det veldig bra, sett bort fra noen tekniske problemer med lydanlegg. Det var god trykk i kiosken, og fullsatt tribune under finalekampene til hjemmelaget.

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Nora Menous Jordbru
Idrettskonsulent

Nora er i permisjon frem til 5. mai 2025. Ta kontakt dykking@nif.idrett eller 21 02 90 90 ved henvendelser.

E-post: nora@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Konkurranser (undervannsrugby, foto & film, apnea), samordnet rapportering, antidoping

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond