Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / Håndboken i undervannsrugby er revidert
Skjermbilde 2023-08-22 kl. 07.43.36.png

Håndboken i undervannsrugby er revidert

Utvalget i undervannsrugby har i løpet av sommeren høstet inn innspill og revidert håndboken og regelverk for Norgesserien.

Forbundsstyret har etter innstilling fra administrasjonen og undervannrugbyutvalget besluttet nytt regelverk for norgesserien. Det er mange endringer, men de fleste er kun presiseringer og forbedring av språk. Den store endringen gjelder avvikling av kamper når det er 6 eller flere lag påmeldt. I korte trekk deles lagene da de inn i puljer (som vi lenge har gjort på NM). Det betyr slutten på seks korte kamper med kort pause på lørdagen, og mer tid til kampavvikling og pauser. Utvalget har mottatt mange innspill på å regelverket ikke var optimalt når vi det var få påmeldte lag, og nå har vi gjort en nødvendig endring. Det er også besluttet å videreføre testordningen med at lag kan melde seg på i serie B, og slipper da å møte de sterkeste lagene. Utvalget håper dette får flere nye lag til å melde seg på cup. Vi trenger virkelig å få opp deltagelsen på norgescupen etter covid.

 

Utvalget har fått mange innspill på å endre reglene omkring laglister og påmelding. Vi har besluttet å beholde dagens regler fordi vi ikke fant noen bedre måte å gjøre det på. Lisens og «ren utøver» må sjekkes før spilleren hopper i vannet, og det får man ikke gjort om ikke laglister sendes inn i forkant. De har også vært mange avvik på innsendte laglister de siste gangene, dvs. at spillere feks. oppgis å ha betalt lisens når de ikke har gjort det. Så lenge mange lag ikke har styr på dette så må listene sjekkes, og det må skje i forkant av turneringen. Utvalget oppfordrer lagledere til å lage gode interne prosesser på utfylling av laglister. Vi tror det vil reduser tidsbruken og gjøre jobben langt enklere.

 

Utvalget takker for alle innspill og bidrag i høringsrunden. Sammen gjør vi regelverket bedre og bedre.

 

Lykke til med ny sesong.

 

Har du spørsmål, ta kontakt med administrasjonen. 

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Nora Menous Jordbru
Nora Menous Jordbru
Idrettskonsulent

Nora er fraværende frem til 16. mai. Ta kontakt dykking@nif.idrett eller 21 02 90 90 ved henvendelser. 

E-post: nora@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Konkurranser (undervannsrugby, foto & film, apnea), samordnet rapportering, antidoping

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond