Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / Junior NM i undervannsrugby
Foto: Maarten Robben
Foto: Maarten Robben

Junior NM i undervannsrugby

Helgen 3. - 4. juni 2023 ble det arrangert junior NM i Egersund.

4 lag var påmeldt til jr. NM i Egersund. Det var ekstra gledelig med et nytt lag, Stord, som deltok på NM for første gang. Ellers var det Egersund, BSI Boblen og Ålesund som stilte, og på disse lagene var det spillere fra både Tromsø, Stavanger og Molde. Det er bra at lagene inkluderer spillere (klubber) som ikke har nok spillere til å stille eget lag så vi kan bidra til at alle juniorspillere får møte jevngamle i kamper.

Lørdagen startet med innledende spill. Først ut var Egersund mot Ålesund der Egersund viste tidlig i kampen å være sterkest og vant 12-1. Neste kamp var BSI Boblen mot Stord. Her var det spennende å se hva nykommeren Stord hadde å stille opp med, men BSI Boblen ble for sterke og resultatet viste 11-0 ved kampslutt. I siste innledende kamp mellom Ålesund og Stord startet Stord sterkt og skåret første mål, men det gikk ikke lenge før Ålesund utlignet og de vant til slutt 10-3. 

Etter de innledende kampene var det klart hvem som kom til å havne på topp før sluttspillet; Egersund vant alle sine kamper og Boblen tapte kun mot Egersund.  

 

Før semifinalene var det duket for en intern Mini-kamp (9-12 år) for Egersund sitt minilag. Det var stor spenning innad i laget før kampen, men også mange timer før. En av spillerne hadde stått opp kl. 0600 og pakket baggen og var klar for å spille 1430. Det vitner om ekte UVR-glede. Det har sjelden vært flere tilskuere på tribunen under en UVR kamp i Norge, så her var det mange nysgjerrige foreldre, søsken og besteforeldre som fikk se Egersund sin fremtid i UVR. For de fleste var dette første kamp de spilte, og etter kampen var det bare glede å se på spillerne.

 

Semifinalene var mellom Ålesund og Boblen, og mellom Egersund og Stord. Første kamp vant Boblen 6-4 over Ålesund og første finalelag var klart. I kampen mellom Egersund og Stord vant Egersund 16-1 og finalen var klar; Egersund mot BSI Boblen. Finalekampene skulle først spilles på søndag formiddag.  

 

Lørdags kveld samlet alle lagene seg for sosial sammenkomst med pizza, leker og konkurranser. Dette er noe spillerne setter stor pris på og det knyttes gode kontakter mellom spillerne fra de forskjellige klubbene. 

Foto: Ørjan Vold

 

Søndagen startet med bronsefinale mellom Ålesund og Stord. Her vant Ålesund 10-1 og Ålesund sikret 3. plassen. 

Finalen mellom hjemmelaget, Egersund, og BSI Boblen ble vunnet suverent av Egersund 11-0 og jubelen sto i taket både av laget og publikum på tribunen. 

 

Foto: Maarten Robben

Egersund Undervannsklubb vil takke for en fin helg med mye bra spill og god hjelp fra alle som bidro til at jr. NM ble en fantastisk helg for lagene. Og selvfølgelig takk til lagene som bidro til at vi kan arrangere jr. NM og få mange spennende kamper; vi gleder oss allerede til neste sesong!

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Nora Menous Jordbru
Nora Menous Jordbru
Idrettskonsulent

Nora er fraværende frem til 16. mai. Ta kontakt dykking@nif.idrett eller 21 02 90 90 ved henvendelser. 

E-post: nora@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Konkurranser (undervannsrugby, foto & film, apnea), samordnet rapportering, antidoping

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond