Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / VM i apnea i Honduras: Følg det norske landslaget live!
Foto: Emily Krakoff
Foto: Emily Krakoff

VM i apnea i Honduras: Følg det norske landslaget live!

VM i apnea dybde er i gang! Mesterskapet arrangeres 19. – 27. August 2023 i Honduras. Vi gleder oss til å følge med på landslaget, som i år består av Siri Østvold.
Følg med på VM sin offesielle Facebook-side for jevnlige oppdateringer, startlister, livestream og mer.

 

Siri bor og har base i Oslo. Hun jobber som konsulent med spesialitet i merkevare og design. Har jobbet spesielt med stedsutvikling, reiseliv og opplevelser. Hun har vært daglig leder for Ærli som hun også er aktiv medeier i nå, og jobber med en annen start-up, The Rebellion, som tilbyr unike retreats for ledere med utfordrende mentale og fysiske opplevelser i natur. I tillegg, gjør hun ulike stunt- og modelloppdrag, spesielt i krevende settinger i vann og hav. 

Foto: Federico Buzzoni

 

Vi spurte Siri litt om fridykker-bakgrunnen sin: 

 

  • Jeg har fridykket siden 2019, og likte det umiddelbart fra første stund. Nå tilhører jeg Oslo Fridykkerklubb. Det er mange aspekter jeg liker med fridykking, og det kommer også an på hva man gjør. Men jeg er spesielt glad i både avkoblingen man får via å være i havet, samt det mentale aspektet rundt dykkingen og fokuset man bygger seg opp. Det er veldig mye å lære, også om fysiologiske aspekter og om seg selv via denne aktiviteten. Jeg har konkurrert før, både nasjonalt og internasjonalt.  

 

Hvordan har du forberedt deg til VM? 

 

  • Jeg har forberedt meg med dybdretrening, og ser frem til konkurransen. Det er alltid litt ekstra utfordrende med konkurranser, da det er mye mer ’støy’ rundt dykkene i en slik setting, og det er mange mennesker som er spente rundt deg, men kjenner gjerne på dette. At det er utfordrende gjør det også litt ekstra spennende. Man har kun det lille vinduet i tid man må utføre det planlagte dykket på, og det er mye forberedelser på noe som er over på noen minutter. Det er også noe vakkert rundt nettopp dette.  

 

Hva er dine forventninger til VM? Hva tror du blir bra? Hva tror du kan bli utfordrende?Har du et mål under VM? 

 

  • Det blir bra å se dyktige prestasjoner på alle nivå og grener. Jeg har mange venner jeg heier ekstra mye på, og det er sosialt og hyggelig å møte bekjente og fine folk igjen. Mitt mål er faktisk å ha det gøy, og selvsagt gjøre mitt beste der jeg er i min egen utvikling. Med konkurranser setter man seg gjerne veldig konkrete mål, men man må også lære seg å justere disse etter forutsetninger som endrer seg eller utvikling som tar en annen retning. Jeg ser frem til dager fulle av inntrykk og fine dykk, samt å støtte de gode vennene mine som konkurrerer her. 

 

Vi ønsker Siri lykke til på VM i apnea dybde! 

Foto: Sebastian Lira

Vil du vite mer?

Vil du vite mer?

Du finner mer informasjon om VM i apnea dybde på mesterskapets offisielle nettside her

Les mer
Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond