Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / Sølv til Norge i VM UVR i Canada
Alle bilder i denne saken er tatt av VM fotograf Yesid Sandoval.

Sølv til Norge i VM UVR i Canada

Den 9. juli til 15. juli 2023 ble det arrangert verdensmesterskapet i undervannsrugby i Montreal Canada. De norske landslagene stilte sterke med flagget på brystet, klare for å gi alt i vannet. De norske herrene startet i gruppe B sammen med Sverige, Østerriket, Australia og Canada. Damene var også i gruppe B sammen med Sverige, Danmark, Østerriket og Spania.

De norske herrene hadde åpnings kampen for hele mesterskapet og åpnet mot Canada. Der viste de frem hva de hadde til publikum og går av med en seier på hele 12-0. De har god kontroll på kampen. Senere på dagen viser damene også hva de kan og slår Spania 17-0. De viser at de er raske og har godt spill inne rundt bøtten. Begge lag går derfor ut av dag 1 med en god følelse.

Dag 2 møter herrene nabonasjonen Sverige, dette blir en tyngre kamp der svenskene gir mer motstand enn Canada, stillingen blir 3-0 til Norge. Senere på dagen møter de norske kvinnene også Sverige. Dette blir en tung kamp for damene da stillingen ender 0-0. Selv om stillingen endte 0-0 var det svært få farlige situasjoner der Norge hadde flere sjanser opp mot slutten.

Den tredje dagen møter herrene Østeriket og kommer igjen med knall bra resultat og slår de hele 9-0. Med god kontroll på kampen og slike gode resultater de andre dagene leder nå herrene sin gruppe inn i dag 4. Damene møter Danmark som også spilte 0-0 mot Sverige tidligere i mesterskapet, men de norske damene slår til og slår Danmark med 4-0 som foreløpig også setter dem på 1. plass i sin gruppe inn i dag 4.

På dag 4 slår de norske herrene førsteplassen i gruppen i boks når de møter Australia. De kjemper på og vinner 7-0. De har da vunnet sin gruppe og er garantert en plass i semifinalen. Damene møtte Østeriket og etter knall resultatet dagen før går de inn og knuser på og vinner hele 14-0. Noe som også garanterer dem en plass i Semifinalen på lik linje med herrene. Begge lag hadde imponerende resultater og har så lang ikke sluppet inn noen mål.

Med en fridag før semifinalene slapper begge lag av og venter spent på hvem de skal møte i semifinalen. Etter spennende kamper skal begge lag møte Tyskland i sin semifinale. Herrene møter dem først, de kjemper hardt og gir alt, men dessverre svinger det Tysklands vei og det blir et kjipt tap for Norge. Stillingen står 1-0 til Tyskland.

Damene er neste ut, dette blir en nervepirrende og spennende kamp, der begge lag har flere gode sjanser. Med en stilling på 0-0 etter begge omganger går kampen inn i sudden death. Her er det flere farlige situasjoner, men de norske damene holder tett og lager sjanser imot. Igjen blir stillingen stående 0-0. Det er tid for straffe konkurranse. Norge starter med å ta og scorer første målet. Med stor jubel fra land klarer Norge å redde den første straffen imot. Begge nasjoner scorer så på sin 2. straffe, da gjenstår det bare å score på straffe 3 for Norge. Med en spennende straffe går ballen i mål og Norge går videre til finalen med stående resultat 3-1 mot Tyskland.

På finaledagen skal da herrene møte Danmark i kampen for bronze, mens damene møter Colombia i sin kamp for gull. I kampen mot Danmark møter herrene hard motstand. Danmark går inn sterkt fra start og får inn et mål i løpet av de første 40 sekundene. De norske herrene svarer med flere bølger av sterke angrep som blir godt forsvart av Danmark. Det blir hard kjemping fra begge lag, og med 4 minutter igjen av 2. omgang får Norge en straffe imot. Det er en vel gjennomført straffe med bra forsvar av Norge, men Danmark klarer å putte ballen i siste liten og øker stillingen til 2-0. Slik blir stillingen stående for resten av kampen og Danmark tar dermed bronzen. Det er bra kjempet av de norske  herrene.

Senere møter damene Colombia i sin finale. Dette blir en gjevn kamp der begge lag kjemper hardt og har flere sjanser inne ved bøtten. Spenningen øker når det står 0-0 til start av 2. omgang. Med en bra kjempet kamp er det Colombia som trekker det lengste strået og scorer ett mål mot slutten av andre omgang. Norge prøver å svare på målet, men Colombia holder tett og kampen ender 1-0 til Colombia.  Etter tap i sine respektive finaler ender plasseringen med 4. Plass til herrene og en 2. plass til damene.

Vi ønsker å gratulere begge lag med den gode prestasjonen og for de imponerende resultatene. Vi takker alle som har vært med å støttet de norske landslagene og alle som har sittet hjemme å sett på kampene. Heia Norge!

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond