Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / «Tilbake til vannet» – En suksess!
Foto: Nils Gunnar Aakvik
Foto: Nils Gunnar Aakvik

«Tilbake til vannet» – En suksess!

Søndag 22.januar arrangerte Stavanger Dykkerklubb i samarbeid med Gjesdal Dykkerklubb en «Tilbake til vannet»-dag i Dirdal. Tanken var å lokke fram de som har unnlat å dyppe tærne i vannet på en stund og som kunne trenge en mykere overgang tilbake til det våte element, samt vise fram det fantastiske dykkemiljøet vi har her i Nord-Jæren til ferske dykkere.

Oppmøte ble på 25 dykkere, hvorav 22 var i vannet og resten fungerte som dykkeledere på land og i båt. Værgudene var med oss og vi hadde oppholdsvær og sol (så lenge det varte inni mellom fjellene…).

 

Nils Gunnar Aavik3.jpg

Plan for dagen var ett dykk før mat og ett etter for de som ønsket det. Etter en liten informasjonsrunde og sikkerhetsbrief gjorde alle seg klare til første dykk. De som ønsket å prøve ihopp/rull i fra båt fikk gjort det, mens resten kom seg i vannet i fra land.

Nils Gunnar Aavik4.jpg

Dykkingen ble i retning Frafjord ut ifra småbåthavnen. Enkel navigering da det bare er å følge rør fra stranden og ned til ønsket dybde (det går fort nedover der). Så er det bare å dykke seg bortover langs med land, snu etter avtalt tid, og så tilbake til røret og opp.

Nils Gunnar Aavik7.jpg

Langs skråningen bortover stranden er det mye løv som føres ned med vannet fra Dirdalsåna. Her gjemmer det seg mye fint: Ål, skate, masse småtorsk, store og små taskekrabber, eremittkreps, tangsprell osv. Når mørket har senket seg fikk de som ble igjen for dykk nummer to med seg hågjell som kommer opp fra dypet. På nattdykk har vi sett pigghå, svarthå og småflekket rødhai. Den tiarmede Kalmar eller Lologo forbesi er også sett her, samt den mindre arten Rossia glaucopis. Man kan bruke opp tiden under sikkerhetsstoppet på å finne flere typer nakensnegler og anemoner. Mye snacks å få med seg her med andre ord 😊

Nils Gunnar Aavik5.jpg

Overflateintervallet bestod av bålpanne, grill, grillmat, varm og kald drikke, sjokolade og kjeks sponset av NDF og Rema Distribusjon Norge AS. Mingling, diskusjoner, spørsmål og svar på kryss og tvers mellom munnfullene av mat og drikke. Rett og slett en herlig dag med masse fine folk!

Nils Gunnar Aavik6.jpg

Vi gleder oss til neste lignende arrangement! Avventer bare litt til solen står høyere på himmelen ….

Tusen takk til alle involverte og sees ved neste anledning!

Se den flotte videoen som er laget fra arrangementet her!

Stavanger Dykkerklubb

stavanger-dykkerklubb-logo.png

 

Stavanger Dykkerklubb ble stiftet i 1983, og er Stavangers største og mest aktive dykkerklubb. Klubben har egen båt, og har faste klubbdykk hver onsdag og søndag. 

Se klubben på Facebook her!

Kontakt
Adresse: Skipsbyggergata 2 E, 4077 Hundvåg
E-post: info@stavangerdykk.no

Gjesdal Dykkeklubb

gjesdal-dykkeklubb-logo.png

 

Gjesdal Dykkeklubb holder til på Ålgård i Gjesdal kommune. Klubben har et eget lokale hvor det arrangeres klubbkvelder hver tredje fredag, noen ganger med inviterte fordragsholdere. Klubben disponerer egen dykkebåt og et moderne kompressoranlegg, og det arrangeres klubbdykk hver søndag.

Se klubben på Facebook her!

Kontakt
Adresse: Postboks 26, 4339 Ålgård
E-post: post@gjesdaldykk.net
Telefon: 40550582

Har du en historie du vil dele?

Send en mail med tekst og bilder til den ansvarlige for denne spalten i administrasjonen.
Vi setter stor pris på om du vil dele din dykkeglede med oss!

Thea Langkaas
Thea Langkaas
Marked og kommunikasjonskonsulent

E-post: thea.langkaas@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Markedsføring og kommunikasjon, nettsider og sosiale medier. 

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond