Under overflaten – En verden du ikke vil gå glipp av
Der steinrøysa stuper i havet begynner en ny og spennende verden. Du er vektløs, i ett med fiskene. Du er fri fra hverdagens mas. På vei opp plukker du med deg middagen som du spiser i strandkanten. Da eier du verden..
Du kan utforske en ny verden enten ved å velge å ta et fridykkerkurs eller et sportstdykkerkurs. Finner du ikke et kurs som passer din timeplan, ta kontakt med NDFs forbundskontor!
I Norge kan du trygt og enkelt ta dykkerutdanningen din gjennom klubber og skoler tilknytta NDF.
Etter utdanninga er du hjertelig velkommen inn i en av de 160 klubbene som ligger langs kysten eller inne i landet.
Ta kurs hos en dykkeskole nær deg!
Finn en klubb nær deg her!
Foto: Mikkel Stokke
Ble du nysgjerrig? Ta et nybegynnerkurs!
Ved apparatdykking har du med deg flasker med luft og kan oppholde deg lenge under vann. I fridykking bruker du kun dine egne lunger som luftreserve.
CMAS* sportsdykking (P1)
På et grunnkurs får du opplæring i sportsdykkingens teori og praksis. Teoridelen er på omtrent 20 timer og omfatter fysikk, medisin, utstyrslære og planlegging av dykkingen.
Under den praktiske delen lærer du å dykke med trykkluftapparat hvor trening starter i bassenget. Den praktiske delen avsluttes med minimum seks dykk med fullt dykkerutstyr i åpen sjø. Kurset avsluttes med en teoriprøve og en del praktiske prøver. Hele kurset ledes av dyktige instruktører som hele tiden gir deg nye utfordringer under trygge forhold.
Når du har bestått kurset vil du få det internasjonale CMAS P1 beviset som godkjenner deg for dykking ned til 20 meter.
CMAS* Fridykking (T1)
Ved fridykking bruker du bare maske, snorkel og svømmeføtter. Da kan du ligge i overflata, puste gjennom snorkelen, se klart i vannet og bevege deg lett og raskt ved hjelp av svømmeføttene. Du kan også benytte våtdrakt og blybelte.
For å utnytte de mulighetene fridykking gir, få kunnskap om hvordan kroppen fungerer i og påvirkes av vannet, utvikle svømmeferdigheter, vannfølelse, fridykkerteknikk og trygghet i vann, bør du gjennomføre et fridykkerkurs. På kurset lærer du også litt om forskjellig type utstyr som egner seg til fridykking.
Knappene nedenfor tar deg direkte til grunnkurs i fridykking (T1) og sportsdykking (P1).