Det var Egersund som stakk av med sigeren då Stord arrangerte den andre runden av Norgesserien for juniorar, 13. og 14. januar. Ålesund enda på andre plass, medan Stord trakk det lengste strået i bronsefinalen og kapra tredjeplassen framføre Boblen på 4. plass.

Første konkurranse i januar er alltid spanande for juniorlaga. På grunn av aldersgrensa for å kunna spela juniorkampar, er det mange lag som mistar sine eldste og mest rutinerte spelarar ved årsskifte. Dermed må yngre spelarar ta meir ansvar, og mange får gjerne ei ny og meir sentral rolle på laget. Med høg intensitet i spelet, flotte scoringar og mykje bra forsvarsspel såg det ut som om alle laga takla denne overgangen bra. Kvaliteten på den norske juniorserien er imponerande, noko som lovar godt for framtida til norsk undervassrugby!

Dommar og utvalsleiar Bjarte Lyssand passar på at alt går trygt og rettferdig føre seg.

 

Egersund markerte seg som det sterkaste laget

Etter dei innleiande kampane på laurdag var det nok ein gong Egersund som ganske klart viste seg som det sterkaste laget. Boblen, Stord og Ålesund spelte jamne kampar mot kvarandre. Til slutt var det Stord som skulle møta Egersund i semifinale, medan Boblen og Ålesund skulle møtast i den andre semifinalen. Som forventa vann Egersund komfortabelt mot Stord. Semifinalen mellom Boblen og Ålesund vart svært spanande, og begge laga kjempa til siste slutt. Ålesund vann kampen, og var dermed klare for å møta Egersund i finalen. Bronsefinalen skulle stå mellom Stord og Boblen.

 

Finalespel

Bronsefinalen mellom Boblen og Stord vart ein tett kamp, der laga følgde kvarandre heile vegen. Om det eine laget scora eit mål, gjekk det ikkje lang tid før det andre laget utlikna. Med god hjelp frå heimepublikum klarte Stord å ta leiinga då det var mindre enn to minutt igjen av kampen. Boblen pressa på for å scora eit mål, og det siste minuttet av kampen kjempa Stord for å halda tett i forsvar. Det var stor stas då kampen vart blåst av, og Stord hadde fått sin første siger - på heimebane.

I finalen viste Ålesund at Egersund ikkje kunne ta sigeren på førehand. Begge laga spelte veldig god rugby, og det vart ein finale med høg kvalitet på spelet. Men Egersund overbeviste til slutt med ein 9-1 siger.

I tillegg til kampar og konkurranse i bassenget vert det alltid sett av tid til ei sosial samling når det er juniorcup. Alle utøvarane var samla til pizzafest med premieutdeling og leik på Stord Ungdomskule laurdag kveld.

 

Storfint besøk!

Forbundsstyret hadde lagt møtet sitt til Stord denne helga, og det vart godt motteke då dei ville prøva seg på å spela undervassrugby. Kvart lag fekk spela ein kamp på 10 minutt mot dei litt nervøse, men sporty vaksne. Etter kampane var medlemene i Forbundsstyret godt slitne og enormt imponerte over utøvarane dei hadde møtt i kamp. Forbundsstyret blei også med på pizzafest, og president Gry Henriksen og visepresident Trond Erik Backe delte ut deltakarpremie til alle juniorane. Forbundsstyret lova å koma tilbake neste år for å spela nye kampar mot juniorlaga.

Forbundsstyret klare til kamp!

Junior herre

 • Ålesund Sportsdykkerklubb
 • Egersund Undervannsklubb
 • BSI Boblen
 • Stord Undervannsklubb

Sted: Stord Kulturhus

Dato: 13. – 14. januar 2024

Tidsramme: lørdag, kl 14:00 - 18:00 og søndag, kl 10:00 - 15:00

Påmeldingsfrist: 15. desember 2023

Spilleområde: 12,5 m langt, 3,8 m dypt

Lagledermøte: 1 time før første kamp (se kampoppsettet for mer info om sted)

Klasser: junior herre- og dameklasse

Aldersgruppe: U18 (født 2007-2011)

Praktisk info: Det arrangeres sosial kveld med felles mat lørdag. 

Transport: Arrangør organiserer transport fra Flesland til Stord. Det bør bestilles fly som lander senest kl 10.30 på Flesland lørdag 13. januar, og retur søndag 14. januar etter kl. 18.

Regelverk
CMAS internasjonale regler med følgende unntak: Forkortet spilletid, forkortet pausetid, endrede sluttspillregler. Alle deltakere må ha betalt spillerlisens for 2023.

Lisenser
Den enkelte klubb plikter å påse at samtlige spillere som skal delta på arrangementet har gyldig medlemskap i klubben de skal spille for, og at de har gyldig spillerlisens for vedkommende klubb for sesongen 2024. Kontroll vil bli gjennomført ved innsending av laglister 10 dager før arrangementet.

Lisens for 2024 sendes ut i begynnelsen av januar. 

E-læringskurs
Alle spillere må ha gjennomført e-læringskurset Ren Utøver. Kontroll vil bli gjennomført ved innsending av laglister 10 dager før arrangementet.
Kurset er gratis, og tar ikke lang tid å gjennomføre. Utøvere uten lisens eller som IKKE har gjennomført Ren Utøver får ikke delta i konkurransen.

Laglister
Alle lagledere skal levere gyldige lagoppstillinger over spillere som skal benyttes i mesterskapet, samt bekreftelse på at disse har gyldig lisens, og har gjennomført det nye Ren Utøver-kurset. Lagledere er ansvarlige for å sjekke at alle oppførte spillere har gyldig lisens og har gjennomført Ren Utøver fra januar 2022. Mal til laglister ligger her

Laglister må leveres senest 10 dager før arrangementet (tirsdag 2. januar) på mail til nora@nif.idrett.no.

Protest
Protest skal leveres inn til sekretariatet senest 30 minutter etter at den aktuelle kampen er avsluttet. Protestgebyr er kr. 500,- Protestgebyret tilbakebetales dersom protesten tas til følge.

Reise og overnatting

Idrettspriser hos SAS

Spesialtilpassede sportspriser skal dekke alle de behov du har som idrettsutøver og leder. Dette er billetter som har en lav pris med alle de fleksible fordelene du trenger. CMP-koden er - Dykk999.

Det er viktig at alle som skal fly bestiller SAS Sportsbilletter. Disse kan avbestilles gratis inntil 24 timer før avreise uten å oppgi begrunnelse. Det er også mulig å avbestille nærmere avreise, ved avlysning av sportsarrangement.

Link til SAS sportspriser

 

Overnatting:

 • Det blir tilbud om overnatting på Stord Ungdomsskule (600 meter fra svømmehallen).
  Pris: 1500 kr pr. lag. (Stord Undervannsklubb sender ut faktura i etterkant).
  En må ta med liggeunderlag og sovepose selv.
  Den sosiale samlingen som blir arrangert lørdag kveld (med pizzaservering) vil bli gjennomført der.
  Lagene som er interessert i overnatting på skole kan ta kontakt med Rannveig Litlabø (rannveiglitlabo@gmail.com).
  NB! Det er krav om våken nattevakt når en overnatter på skoler i Stord kommune. Denne jobben må de voksne på lagene dele mellom seg.

Andre overnattingsmuligheter i Stord:

Stord Hotell
Almaas Hotell
Sponavik Camping

 

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Nora Menous Jordbru
Nora Menous Jordbru
Idrettskonsulent

E-post: nora@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Konkurranser (undervannsrugby, foto & film, apnea), samordnet rapportering, antidoping

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond