Helgen 26. - 28. Januar var det tid for runde 3 av Norgesserien i undervannsrugby. Denne runden ble arrangert i Stavanger med BSI Boblen som arrangør. Denne helgen stilte 9 lag, 5 på herresiden og 4 på damesiden. Hos herrene var det, Molde, Ålesund, Boblen, Egersund og Akkaren. På damesiden så vi Boblen 1, Boblen 2, Ålesund og Akkaren. Alle lag stilte motivert og klar til en gøyal men knallhard helg.

Lørdag kl 09:00 sparket Molde og BSI Boblen av helgen med en spennende kamp som var utrolig jevn før Boblen kom seg i forkjøpet og tok seieren. Det skulle vise seg at jevne kamper var temaet for helgens turnering.

 

Alle kamper var 2 x 12 minutter løpende tid, i løpet av helgen så vi flere uavgjorte kamper og kamper som gikk til sudden death, til og med straffe konkurranser. Det er utrolig kjekt at lagene er så jevne da det gir en spennende runde hvor det er vanskelig å forutse resultatet.

 

Etter 16 kamper ferdig spilt, plasserte Ålesund seg øverst på herresiden og Akkaren øverst på damesiden etter en jevn 2-1 kamp mot BSI Boblen damer.

 

Søndagen blir like spennende om ikke mer spennende enn lørdagen med flere sudden death kamper og straffe konker for å kunne avgjøre hvem som kommer seirende ut av helgen. Dagen starter med Molde og Egersund som kjemper om hvem som får spille mot Ålesund i semi finale. Det blir 1-1 i første omgang, før en jevn andre omgang som tar dem til sudden death, og med 8 minutter gjenstående får Egersund inn vinnermålet. Molde tar 5. plassen i helgen.

 

Videre er det dame semifinalene, hvor Akkaren møter BSI Boblen 2 og BSI Boblen 1 får møte Ålesund. Disse kampene går unna og Akkaren og BSI Boblen kommer seirende ut og skal møtes i finalen senere på dagen.

 

Så kommer semifinalene til herrene. Ålesund møter Egersund etter deres seier mot Molde. Mens BSI Boblen møter Akkaren. Ålesund svømmer gjennom semifinalen og sikrer sin plass i finalen. Akkaren mot BSI Boblen gir en spennende kamp som går hele veien til straffekonkurranse. Akkaren trekker det lengste strået og skal også til finalen og møte Ålesund.

 

I bronsefinalene er det Ålesund og BSI Boblen 2 på damesiden, mens det er BSI Boblen og Egersund på herresiden. Ålesund og BSI Boblen går jevnt og trutt, men Ålesund trekker til seg seieren og tar 3. plassen for turneringen med seg. Neste er enda en jevn kamp mellom Egersund og BSI Boblen. Etter 2 x 12 minutter jevn kjemping er det sudden death og etter 5 lange minutter får BSI Boblen inn seiersmålet.

 

Det er på tide med finalene for helgen og først ut er damene hvor Akkaren møter BSI Boblen 1.  Dette blir en spennende kamp hvor begge lag kjemper hardt om seier. Etter første omgang er det 0-0. Det er ikke før 3 minutter inn i andre omgang at det første målet blir scoret av BSI Boblen 1 som tar ledelsen. Dessverre er ikke gleden langtrukket da Akkaren svarer ved å score mål bare 1 minutt senere. Stillingen er 1-1. Slik står den til det blir atter en sudden death, hvor Akkaren trekker det lengste strået og scorer ett mål tidlig inn i runden.

 

Deretter er det Ålesund og Akkaren herrer som står for tur i sin finale. Det blir spilt intens og bra rugby av begge lag, hvor stillingen står 1-0 til Ålesund etter første omgang. Spillet fortsetter og inn i 2. omgang scorer Ålesund sitt andre mål. Akkaren kjemper men klarer ikke å utligne stillingen. Ålesund går derfor av med seieren 2-0.

 

Vi gratulerer Ålesund herrer og Akkaren damer med deres seier i helgen, vi ønsker å takke alle lag som stiller på cup for innsatsen og det fine spillet. Takk også til NDF dommerne som stiller og iherdig dømmer kamper. Vi håper alle hadde en kjekk helg og vi gleder oss allerede til NS 4!

-----------------------------------------------------------------------------------------

BSI Boblen ønsker velkommen til NS3 i undervannsrugby, 27.-28. januar 2024 i Stavanger.

Herre

  • Ålesund Sportsdykkerklubb
  • Egersund Undervannsklubb
  • BSI Boblen
  • Akkaren Sportsdykkerklubb
  • Molde Undervannsklubb

Dame

  • Akkaren Sportsdykkerklubb
  • BSI Boblen 
  • BSI Boblen 2
  • Ålesund Sportsdykkerklubb

Lørdag 27. januar 2024

 

Søndag 28. januar 2024

 

Sted: Stavanger svømmehall

Dato: 27. og 28. januar 2024

Påmeldingsfrist: 29. desember 2023

Spillområdet: 16m langt, 12m bredt, 4,3m dypt

Lagledermøte: 1 time før første kamp

Sted for lagledermøte: Møterom "Ombø" i svømmehallen

Klasser: herre- og dameklasse

Serie: A og B i herreklasse

Krav til 3 lag for å gjennomføre serie B. Ved mangel på lag vil man automatisk bli flyttet til serie A. 
Dersom serie A ikke aksepteres ta kontakt med administrasjonen i NDF innen 1 uke etter påmeldingsfristen. Påmeldte lag publiseres på ndf.no 

Regelverk
CMAS internasjonale regler med følgende unntak: Forkortet spilletid, forkortet pausetid, endrede sluttspillregler. Alle deltakere må ha betalt spillerlisens for 2024.

Lisenser
Den enkelte klubb plikter å påse at samtlige spillere som skal delta på arrangementet har gyldig medlemskap i klubben de skal spille for, og at de har gyldig spillerlisens for vedkommende klubb for sesongen 2022. Kontroll vil bli gjennomført ved innsending av laglister 10 dager før arrangementet.

Lisens for 2024 sendes ut i begynnelsen av januar 2024. 

E-læringskurs
Alle spillere må ha gjennomført e-læringskurset Ren Utøver. Kontroll vil bli gjennomført ved innsending av laglister 10 dager før arrangementet.
Kurset er gratis, og tar ikke lang tid å gjennomføre. Utøvere uten lisens eller som IKKE har gjennomført Ren Utøver får ikke delta i konkurransen.

Laglister
Alle lagledere skal levere gyldige lagoppstillinger over spillere som skal benyttes i mesterskapet, samt bekreftelse på at disse har gyldig lisens, og har gjennomført det nye Ren Utøver-kurset. Lagledere er ansvarlige for å sjekke at alle oppførte spillere har gyldig lisens og har gjennomført Ren Utøver fra januar 2022. Mal til laglister ligger her

Laglister må leveres senest 10 dager før arrangementet (tirsdag 16. januar) på mail til nora@nif.idrett.no.

 

Protest
Protest skal leveres inn til sekretariatet senest 30 minutter etter at den aktuelle kampen er avsluttet. Protestgebyr er kr. 500,- Protestgebyret tilbakebetales dersom protesten tas til følge.

 

Reise og overnatting

Idrettspriser hos SAS

Spesialtilpassede sportspriser skal dekke alle de behov du har som idrettsutøver og leder. Dette er billetter som har en lav pris med alle de fleksible fordelene du trenger. CMP-koden er - Dykk999.

Det er viktig at alle som skal fly bestiller SAS Sportsbilletter. Disse kan avbestilles gratis inntil 24 timer før avreise uten å oppgi begrunnelse. Det er også mulig å avbestille nærmere avreise, ved avlysning av sportsarrangement.
Link til SAS sportspriser https://www.sas.no/fly-med-oss/sportsbilletter/

 

Idrettspriser hos Strawberry-hotellene

Norges Dykkeforbund har tegnet avtale med Stawberry som hovedsamarbeidspartner for hotelltjenester. Avtalen gjelder for Comfort Hotels, Clarion Collection Hotels, Quality Hotels, Quality Spa & Resport, Clarion Hotels.
NDF og alle våre klubber/medlemmer får gjennom denne avtalen sportspriser, samt en rabatt på hotellenes ordinære prisnivåer for individuelle reisende. Gjeldene rabatt for individuelle reisende er 15% for Comfort Hotels og Clarion Collection, og 20% på Quality og Clarion Hotels.

 

Idrettspriser hos Scandic-hotellene

Scandic er idrettens leverandør av hotell- og konferansetjenester. NDFs avtalenummer D000025227 må oppgis ved bestillinger og kan benyttes ved singelbookinger på nett.

Man legger inn dette nr. under «bookingkode» og vil da få frem NDFs priser på www.scandichotels.no

 

Kontaktperson administrasjonen:

Nora Menous Jordbru

nora@nif.idrett.no

Tlf: 98 19 87 72

 

Kontaktperson i Stavanger (BSI Boblen):

Jahn Brusdal Eriksen

jabrer@hotmail.no

+4741540897

 

Se opptak fra konkurransen her:

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Nora Menous Jordbru
Nora Menous Jordbru
Idrettskonsulent

E-post: nora@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Konkurranser (undervannsrugby, foto & film, apnea), samordnet rapportering, antidoping

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond