Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2022 / Lillesand Snorkleklubb: Sommeraktivitet for barn 2022
Sommeraktivitet_Snapshot 15, sommeraktivitet 2022.png

Lillesand Snorkleklubb: Sommeraktivitet for barn 2022

Sommeren 2022 fikk vi for andre gang mulighet til å arrangere sommeraktivitet på vannet for barn, samt gi sommerjobb til ungdommer. Med støtte fra Gjensidigestiftelsen og Lillesand Kommune, kunne vi invitere til gratis sommeraktivitet uke 27 og 28.

I år spredte den gode nyheten seg så fort, at vi ikke rakk å legge ut invitasjonen på Facebook, før alle plassene var tatt.  Responsen var overveldende, og det var kjempegøy å høre hvor mange foreldre, som syntes dette var et supert tilbud!

Sommeraktivitet_Snapshot 2, Sebastian, sommeraktivitet 2022.png

Foto: Lillesand Snorkleklubb

Ungdommene vi hadde i sommerjobb, var i alderen 13-16 år. Våre ungdommer hadde varierte oppgaver: Hjelpe barn med på/av kledning av drakter og utstyr, bære utstyr ut og inn av båtene, instruere nybegynnere, være hjelpetrenere i vannet, hjelpe med matlaging/rydding og søppelaksjoner på holmene vi var på. 

Sommeraktivitet_Snapshot 12, sommeraktivitet 2022.png

Foto: Lillesand Snorkleklubb

Vi hadde flott og varmt sommervær, som er helt avgjørende for oss, når vi skal være ute hele dagen. 

Vi kjørte 2 båter alle dager, og fant passende steder i ly av vinden, så langt ut i Lillesands skjærgården som mulig. Noen dager fanget vi krabber, som vi kokte i en krabbekoker på svaberget. Vi fikk også tatt en breiflabb, som var spesielt eksotisk for barna å se på. Men krabbene slår alltid all annen mat! Det å sitte å spise nykokte krabber på en holme, var utrolig spennende for alle sammen. For noen av barna, var dette en ny opplevelse. De fikk også smake på kamskjell, i tillegg til medbrakte hamburgere og pølser, som alltid smaker deilig ute på en holme!

Barna vi hadde med på sommeraktivitet, lærte å snorkle og fikk oppleve en fantastisk verden under vann. I tillegg ble det god tid til lek, bading, vannsport aktivitet og spising så klart. Så det var ikke rart at det var mange godt slitne barn som ble returnert til brygga hver ettermiddag!

Sommeraktivitet_Snapshot 9, sommeraktivitet 2022.png

Foto: Lillesand Snorkleklubb

Ungdommene vi hadde i sommerjobb, var våre eldste og mest erfarne fridykkere i klubben. Det fungerte spesielt bra å bruke dem til å lære nybegynnere kunsten å snorkle. Vi var veldig godt fornøyde med innsatsen til alle sammen, og kunne ikke ha klart å arrangere dette uten dem. Ungdommene var veldig takknemlige for å ha blitt tilbudt jobb og at de i tillegg kunne nyte å tilbringe dagen på sjøen. Det ga dem struktur, de lærte mye hver dag, og de fikk øynene opp for hvordan det er å jobbe. Tilbakemelding fra foreldrene er takknemlighet for at de fikk denne muligheten, slik at de fikk se hvordan det er å tjene litt penger. 

Konklusjonen etter fullført aktivitet, er at dette var et veldig attraktivt tilbud til barn og unge, for andre år på rad. Variasjonen med å lære å snorkle, bli trygg i vannet, bade og ha det gøy med nye venner og plukke litt søppel, er etter vår mening,  oppskriften på et perfekt  opplegg.

Lillesands barn og unge, fikk en uforglemmelig og unik opplevelse sommeren 2022.

Sommeraktivitet_Snapshot 14, sommeraktivitet 2022.png

 

Lillesand Snorkle og Dykkeklubb

lillesand-snorkleklubb-logo.png

 

Lillesand Snorkle- og Dykkeklubb lærer barn å snorkle, om livet i sjøen, båtmannskap og ferdsel på sjøen. Klubbåten "Snorkelen" er basen vår, og barna får fysisk aktivitet, frisk luft, mestringsfølelse, sosialt samhold og blir trygge i vannet. Vi tilbyr en unik opplevelse på hver tur!

Se klubben på Facebook her!

Kontakt
Adresse: Solheimveien 29, 4790 Lillesand
E-post: info@lillesanddesign.no
Telefon: 472 55 057

Har du en historie du vil dele?

Send en mail med tekst og bilder til den ansvarlige for denne spalten i administrasjonen.
Vi setter stor pris på om du vil dele din dykkeglede med oss!

Thea Langkaas
Thea Langkaas
Marked og kommunikasjonskonsulent

E-post: thea.langkaas@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Markedsføring og kommunikasjon, nettsider og sosiale medier. 

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond