Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2022 / NS2 Troms-cup i UV-jakt
NS2-deltakerne, fra venstre: Jørgen Jenssen, Aksel Ørstavik, Joel Burman, Sebastian Wada, Håkon Asvald, Elisabeth Fosstveit
NS2-deltakerne, fra venstre: Jørgen Jenssen, Aksel Ørstavik, Joel Burman, Sebastian Wada, Håkon Asvald, Elisabeth Fosstveit

NS2 Troms-cup i UV-jakt

Andre runde av Norgesserien i undervannsjakt fant sted på Sandsøy, lørdag 10.september.

Undervannsjegere fra Tromsø, Harstad, Melbu og Trondheim kom tilreisende til Sandsøy utenfor Harstad for å delta på NS2 i undervannsjakt. Totalt 6 deltakere stilte til start.

Konkurransen ble en debut for flere av deltakerne, som aldri hadde konkurrert før. Jørgen Jenssen, fra Hadsel Undervannsklubb, kom kjørende fra Melbu for å delta på sin aller første konkurranse i undervannsjakt. 

- Dette var utrolig gøy! Dagens mål var egentlig bare å klare å ta en poenggivende fisk, og det gjorde jeg.

Med to sei, en torsk og en rødspette, var han utøveren som tok mest fisk - med 9360 poeng ble det en solid seier i herreklassen.


Jørgen Jenssen er fornøyd med dagens innsats.

På kvinnesiden gikk seieren til Elisabeth Fosstveit. 

Se resultatene fra NS2 Troms-cup i UV-jakt her.

 

Fokus på det sosiale

- Etter et par timer i vannet uten fisk ville jeg vanligvis ha gitt meg. I og med at dette var en konkurranse bestemte jeg meg for å pushe på, og det var da jeg fant en stor rødspette, sier Sebastian Wada fra TSI SUT.

Flere av de andre utøverne sier seg enig i dette - det at det er en konkurranse motiverer til å prøve sitt beste og ikke gi opp. Likevel er det det sosiale aspektet av konkurransen som gjør at de deltar.

- Det viktigste er å ha det gøy, sier Håkon Asvald, som har arrangert konkurransen.

Elisabeth Fosstveit og Sebastian Wada fileterer dagens fangst

Etter veiing ble all fangsten filetert, og tilberedt til en felles middag lørdag kveld. Søndagen ble brukt til sosialt samvær, dykking og intro-kurs i undervannsjakt for nye fridykkere.

 

Ønsker du å delta på konkurranse?

Norges Dykkeforbund ønsker å senke terskelen for å delta på konkurranser, og fokusere på det sosiale aspektet. Under konkurranser møter man undervannsjegere fra hele landet, noe som er både lærerikt og veldig hyggelig.

 

Les hvordan Dan Barbala opplevde sin første konkurranse i undervannsjakt.

Se Aksel Ørstavik sine videoer om trening til EM og konkurranser i UV-jakt.

 

Årets siste konkurranse i undervannsjakt er NM på Kråkvåg, 30/09-01/10. NM er åpent for alle - vi håper så mange som mulig blir med til Trøndelag! Du kan melde deg på her.

Har du spørsmål om undervannsjakt eller konkurranser? Ta kontakt med administrasjonen:

Inez Santos Aase
Inez Santos Aase
Idrettskonsulent

E-post: inez@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Rekruttering og breddeidrett, klubbutvikling, ungdomsprosjekter og paraidrett. Fridykking og undervannsjakt.

 

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond