Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2022 / NS4 ble arrangert i Stavanger Svømmehall

NS4 ble arrangert i Stavanger Svømmehall

Fjerde og siste runde av Norgesserien, sesongen 21/22, i undervannsrugby ble avholdt i Stavanger første helgen i April 2022.

7 herrelag, 4 damelag og 3 juniorlag møtte opp for å sloss om de siste poengene for NM-kvalifikasjon og sammenlagtseier i NS. Herreklassen var delt i to puljer, pulje 1 med Ålesund, Boblen, mens pulje 2 bestod av Molde, Akkaren Haugesund og TSI SURK. I dameklassen stilte Akkaren, BSI Boblen, Ålesund og TSI SURK. I juniorklassen møttes Egersund, BSI Boblen og Ålesund.

Det var dessverre flere som ikke fikk med seg bagasjen helt frem til Stavanger og måtte dermed låne utstyr fra andre. De siste mottok bagasjen sin på søndag(!), helt på tampen av kampdagen.

Innledende spill

Lørdagen var preget av ujevne kamper, med mange mål. Herrelagene til Molde, Ålesund og Akkaren tok seg komfortabelt videre på herresiden, med hhv. 46-0, 29-0 og 39-4 i målforskjell. Egersund slo Boblen etter en sterk innhenting og snudde 2-0 etter første omgang til 2-5 i andre omgang.  I bunnkampen i pulje to, mellom Haugesund og SURK, gikk det lenge frem og tilbake før Tromsø punkterte kampen i andre omgang og slo et slitent Haugesundslag 4-8.

På damesiden endte Akkaren på topp etter å ha slått Boblen 3-0 i sin første kamp og deretter valset over SURK og Ålesund og endte opp med målforskjell på 35-0. Hakk i hæl fulgte Boblen med 30-4 i målforskjell etter å ha vunnet de to siste kampene sine. I bunnstriden seiret Ålesund over SURK og kampen endte 10-2.

Juniorkampen mellom Egersund og Boblen ble målrik, med et Egersund-lag som var nær ved å hente seg inn igjen, men boblen ble for sterke og vant 6-8. Ålesund tapte begge sine kamper, men fikk med seg et par mål. Sterk innsats av alle lag.

Avgjørende kamper

På søndagen dukket vestlandsværet opp, det ble vått og kaldt, men inne i hallen var det godt og varmt. Selv om kampene fortsatt var noe ujevne, var det flere lag som overrasket med en ekstra kampvilje på søndagen.

Damelagene til Akkaren og Boblen tok seg til finalen etter å ha slått SURK og Ålesund med god margin. Tredjeplassen endte hos Ålesund, etter å ha innhentet SURK sin tidlige 0-1 ledelse. Kampen ender 8-1 i favør Ålesund.

Boblen sitt juniorlag hadde allerede sikret seg finaleplass etter å ha endt først på lørdagen. Egersund og Ålesund sloss for den siste finaleplassen. Egersund vinner til slutt kampen, men med mindre margin enn på lørdagen.

Hos herrene blir det som ventet Ålesund og Molde som tar seg til finalen, mens Egersund og Akkaren kjemper om tredjeplassen. Egersund henger med i kampen lenge, men rakner på slutten av andre omgang. Akkaren vinner til slutt 1-6. De største overraskelsene skjer i bunnkampen der Haugesund slår SURK 2-5 etter å ha tapt 9-0 mot Boblen. I siste kamp for bunnplasseringene tok SURK ledelsen 2-0 over Boblen tidlig i første omgang og holder stand til andre omgang. Boblen tar seg imidlertid kraftig sammen i andre omgang og vinner til slutt 2-6.

Finaler

Finalene blir spennende og hver omgang blir 2 minutt lengre. I juniorfinalen blir oppgjøret mellom Boblen og Egersund noenlunde likt som på lørdagen, med Boblen i teten tidlig og Egersund som jager etter. I pausen er stillingen 3-1 til Boblen. Egersund kjemper hardt og klarer å utligne til 3-3 tidlig i andre omgang. Slik er stillingen helt til gjenstår 5 minutt av kampen. Da rykker Boblen fra med to raske mål og selv om Egersund får inn et siste mål i sluttminuttene ender kampen 5-4 til Boblen.

BSI - Boblen Junior vinner NS4

BSI - Boblen junior tar førsteplassen for juniorer

De første minuttene av damefinalen er hektiske, med godt angrepsspill og forsvar fra begge lagene. Akkaren får overtak og Boblen sliter med å komme ut av egen sone. Etter et langt angrep får Akkaren ballen i mål og leder 1-0. Litt senere øker Akkaren ledelsen til 2-0. Boblen hadde et par gode sjanser, men kom seg aldri helt inn i kampen igjen og brukte mye av gjenstående tid på å forsvare seg mot lange og tøffe angrep fra Akkaren. De forsvarer seg godt og andre omgang ender målløs. Akkaren går dermed av med seieren.

Akkaren Damer går av med seieren

Herrefinalen ble helgens jevneste og mest spennende kamp. Vi i sekretariatet merket at det kom til å bli intenst da flodbølgen fra starten skyllet over føttene våre. Begge sider må forsvare seg, men Ålesund er kanskje litt mer aggressive inn mot Molde sin bøtte. Litt over halvveis i første omgang får Ålesund endelig hull på forsvaret til Molde og leder 1-0. Molde skrur opp intensiteten i angrepene sine, men første omgang ender 1-0. Det fortsetter frem og tilbake i andre omgang før Molde setter inn et rush når det gjenstår 8 minutt, 1-1. Etter dette er Ålesund nesten konstant i angrep og går 3 minutt senere opp til 2-1. Det begynner å se mørkt ut for Molde, men da det gjenstod 1 minutt får de inn nok et rush. Selv om keeper får lagt seg, har angriper fått inn et godt grep og setter inn 2-2. Det blir sudden death.

Selv om begge lag har noen gode sjanser, blir det målløst etter 5 minutt sudden death og det blir straffer. Første straffe er Ålesund angriper og Molde forsvarer. Det blir først dømt om mål, men bunndommer melder om angrep på utstyr og det blir annullert. Molde sin første straffe ender i mål og det er 2-3 sammenlagt. Ålesund setter sin andre straffe i mål og Molde følger opp med mål på sin andre straffe og Ålesund må da score på sin neste straffe for å unngå tap. Molde sin målvakt låser ballen mot angriper til tiden går ut. Dommerne må diskutere straffen, men ender opp med at redningen er gyldig. Molde vinner dermed kampen og runde 4 av Norgesserien for herrer.