Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2022 / NM i apnea 2022 – nye Norgesmestere på ett pust
IMG_8172.jpg

NM i apnea 2022 – nye Norgesmestere på ett pust

Det ble satt hele seks nye norgesrekorder under NM i Apnea basseng i helgen. Det var et gjennomgående skyhøyt nivå, tre dager i strekk.

NM ble avholdt i Aquarama i Kristiansand 25.-27. mars. Aldri før har det vært like høy deltakelse eller nivå på utøverne som i år. I år stilte 26 utøvere til start. Ved forrige NM i apnea i basseng, som ikke har blitt avholdt siden 2019 pga covid-19, stilte 12 utøvere til start. Det betyr en økning på 125% i deltakelsen! 

Norges Dykkeforbund har kun arrangert NM i apnea i basseng én gang tidligere, og ønsket i år å tilrettelegge for en lavterskel konkurranse med høy deltakelse. Prestasjonene som ble gjort var på ulikt nivå, men samtlige utøvere gjorde skyhøye personlige prestasjoner. Og det er tross alt det prinsippet i apnea handler om – du konkurrerer mot deg selv, og du må lære å kjenne sine egne grenser. 

6 nye norgesrekorder

Alle CMAS Norgesrekorder, foruten rekordene i monofinne, har blitt slått. Det betyr 6 norgesrekorder på tre dager! 

De nye CMAS norgesmesterne er som følger:

Damer

Static (STA)
Kristin Stanwick Bårnås
Dato: 25/03/2022
​Sted: Kristiansand, Norge
5:18 

Dynamisk Bifins(DYN-BF)
Inez Santos Aase
Dato: 26/03/2022
Sted: Kristiansand, Norge
88 m

Dynamisk No Fins (DNF)
Nadja Eilenberger
Dato: 27/03/2022
Sted: Kristiansand, Norge
93 m

Herrer

Static (STA)
Stanislaw Odbiezalek
Dato: 25/03/2022
Sted: Kristiansand, Norge
6:35 

Dynamisk Bifins (DYN-BF)
Jocel Nicolo Saceda Guzman
Dato: 27/03/2022
Sted: Kristiansand, Norge
159 m

Dynamisk No Fins (DNF)
Jocel Nicolo Saceda Guzman
Dato: 27/03/2022
Sted: Kristiansand, Norge
117 m 

En vennskapelig helg

Flere av utøverne debuterte for første gang i konkurranse denne helgen. Faktisk så var det bare fem av utøverne som har konkurrert i apnea basseng, i regi av Norges Dykkeforbund tidligere. Det betyr at de resterende 20, er nye navn på våre lister over deltakere i Apnea basseng.  

Fra start til slutt var utøverne gode støttespillere for hverandre, og applauderte prestasjon etter prestasjon. Bassengområdet var til alle tider arena for gode samtaler, personlig forberedelser, prepping og nye bekjentskaper. NM i apnea kunne på mange måter oppleves som et vennskapelig mesterskap, med utøvere som støttet, heiet og ønsket kun det beste for hverandre. 

En stor takk til

Norges Dykkeforbund ønsker rette en stor tatt til alle menneskeen som har gjort gjennomføringen av NM i apnea i basseng mulig. Etter to år i pandemi var det virkelig gøy å se en suksess som dette bli til. Hoveddommer under mesterskapet var Arve Gravningen. Han fikk god bistand av Erik Fredriksen og Magnus Opsahl underveis i konkurransen. For et team! 

Sikkerhetsdykkerne Ted Ringerike, Linas Satkus, Isak Örn Ingason og Angeliki Zisi gjorde en formidabel jobb, og sørget for en trygg gjennomføring av mesterskapet. 

Årets liveproduksjon har også vært bedre enn noengang tidligere, med god hjelp fra Thomas Kalve, Otto Frostad Hein og Kjartan Lang-Holmen, i godt samarbeid med elever fra Akademiet. Kommentatorteamet, Helge Løvskar og Kjartan Lang-Holmen, gjorde mesterskapet publikumsvennlig og proffesjonelt hele helgen gjennom. Kommentatorduoen har fått kjempemasse skryt underveis i mesterskapet, men også i etterkant har de blitt skrytt opp i skyene for den imponerende jobben de gjorde.  

Takk til alle de dyktige frivillige som gjorde NM i apnea til et komplett arrangement! Vi gleder oss allerede til neste år, hvor vi håper på å doble deltakelsen nok en gang.  

 

Det vil bli publisert bilder fra helgen etterhvert. 

 

 

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Inez Santos Aase
Inez Santos Aase
Idrettskonsulent

E-post: inez@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Rekruttering, fridykking, undervannsjakt, para-idrett, utviklingsprosjekter og ungdomsprosjekter.

Nippon gases Antidoping Norge Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO