Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2022 / Camp Rangøya 2022 – Ørland Froskemannsklubb
Foto: Gretha og Svein Inge Skaug
Foto: Gretha og Svein Inge Skaug

Camp Rangøya 2022 – Ørland Froskemannsklubb

Da er Camp Rangøya 2022 gjennomført med totalt 24 deltagere mellom 12 og 17 år. Det er første gang siden koronaen at vi gjennomfører fullskala camp med tre aktiviteter. Forrige gang var i 2019.

Dette er et arrangement der Norges Dykkeforbund, Norges Padleforbund og Norges Klatreforbund bidrar med økonomisk støtte og instruktører gjennom de lokale klubbene.

Campen forgikk på Rangøya ved Atlanterhavsveien og startet med oppmøte fredag ettermiddag 10. juni. Selve aktivitetene foregikk påfølgende lørdag og søndag.

Camp Rangøya-08.jpg

Foto: Gretha og Svein Inge Skaug

Deltagerne kunne velge mellom fridykking, klatring og kajakkpadling. Ørland Froskemannsklubb bidro med fridykkerutstyr og to instruktører.
24 ungdommer ville ha fridykking, men på grunn av sikkerheten og utstyrsmengden, valgte vi å ta maks 10 deltagere pr dag. Etter litt fordeling av ungdommene, endte vi opp med ni deltagere pr dag.

Camp Rangøya-34.jpg

Foto: Gretha og Svein Inge Skaug

Fridykkingen forgikk i en skjermet bukt og der kunne man velge om man ville holde seg på grunna, ligge i overflata og se på livet under vann eller bli med en instruktør lenger ut for å prøve undervanns- scooter. Foreldre bidro som observatører på land og sikring i kajakk. Ungdommene dykket parvis og var festet til en overflate- bøye.

Erfaringsnivået varierte fra å ha fridykket tidligere til å aldri å ha brukt maske under vann. En nyankommet Ukrainsk gutt hadde ikke prøvd dette før, men dykket ned og kom opp med et stort smil og en strandkrabbe. Senere kunne han også stolt vise fram en taskekrabbe som han hadde fanget. En annen gutt fra Ørsta fant en stor ruse som hadde klappet sammen på bunnen inne på grunna. Han var ikke i tvil om hva som måtte gjøres: den skulle ryddes bort.

Et lite bidrag til å holde sjøen ren, men tankegangen liker jeg.

Når dagens aktiviteter var ferdige, ble det spilt volleyball, fotball og kort. Noen tok seg også et bad i 12 graders vann.

Alle ungdommene bidro til å lage kanelsnurrer på lørdags kveld, ca 130 stykker ble stekt og spist, rykende ferske og dryppende av fett. Fantastisk gode, men ikke noe hverdagskost.

Camp Rangøya-42.jpg

Foto: Gretha og Svein Inge Skaug

Dette ble en flott helg for både ungdommene og de voksne. Foreldrene som bidro som medhjelpere for oss, tok seg også av kjøkkentjeneste, opprydning og alt det andre som måtte gjøres.

Camp Rangøya-32.jpg

Foto: Gretha og Svein Inge Skaug

Ungdommene var, uten unntak, blide og ivrige. Alle fikk oppleve mestring disse to dagene, enten det var i sjøen, i kajakken eller i fjellveggen. Noen hadde med seg småsøsken som sprang rundt og bar blybelter og utstyr og de skulle i hvert fall prøve fridykking neste år.

Da takker vi for i år og sier på gjensyn!

 

Se bilder fra Camp Rangøya under. Alle bilder tatt av Gretha og Svein Inge Skaug.

 

Har du en historie du vil dele?

Send en mail med tekst og bilder til den ansvarlige for denne spalten i administrasjonen.
Vi setter stor pris på om du vil dele din dykkeglede med oss!

Thea Langkaas
Thea Langkaas
Marked og kommunikasjonskonsulent

E-post: thea.langkaas@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Markedsføring og kommunikasjon, nettsider og sosiale medier. 

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond