Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2022 / Stjørdal Froskemannsklubb på høsttur til Hitra
Foto: Stjørdal Froskemannsklubb
Foto: Stjørdal Froskemannsklubb

Stjørdal Froskemannsklubb på høsttur til Hitra

23. – 25. september var Stjørdal Froskemannsklubb på sin årlige høsttur. Denne gangen gikk turen til Dolmsundet på Hitra. 18 medlemmer var med, hvorav 14 fri- og apparatdykkere.

Turen startet brått for en av medlemmene som skulle dra klubbens RIB på henger utover til Hitra fredag formiddag. Fem kilometer fra Dolmsundet røk turboen på bilen, og med et smell var dermed turen i gang.

GOPR7408-2.jpg

Foto: Stjørdal Froskemannsklubb

Men en gåen turbo skulle ikke få legge noen demper på helga. Fredag ble det dykket på Sandsvalen som ligger inne i Dolmsundet. En båt som i 1979 sank på grunt vann i Hestnessundet, men som i 1991 ble hevet av Havsport og dykkergruppa ved NTNU og senket på omtrent 30 meters dyp utenfor kaia ved Dolmsundet Marina.

IMG_0040.jpg

Foto: Stjørdal Froskemannsklubb

Lørdag lå både vær og vind til rette for at vi kunne legge det første dykket til Skolflua, nærmere bestemt Kletten, som grunnstøtte og forliste i 1986. Et fint vrak som ligger godt til rette dersom man har båt og vinden spiller på lag. Dagens andre dykk ble lagt til Vettastraumen. Med en maksdybde på rundt 16 meter var det bare å flyte med strømmen, da perfekte forhold gjorde at det omtrent ikke ble brukt en eneste kalori da vi suste av gårde forbi det yrende livet under broen. Lørdagskvelden ble avsluttet med middag på Dolmsundet Hotell, en trivelig avslutning på en fin dykkedag.

GOPR7344.jpg

Foto: Stjørdal Froskemannsklubb

Søndag fikk vi ett dykk i området rundt Ilsøya, før vi pakket sammen, tok opp RIBen og satte snuten tilbake mot Stjørdal. Ny sjåfør og ny bil skulle dra båten tilbake, og etter å ha kjørt omtrent to mil fra Dolmsundet havarerte også denne bilen. Alt i alt satt vi igjen med ei minnerik helg, med mange fine dykk og to biler mindre. Vi gleder oss allerede til neste klubbtur (som forhåpentligvis blir uten noen havarerte biler).

IMG_0042.jpg

Foto: Stjørdal Froskemannsklubb

 

Takk til Stjørdal Froskemannsklubb og Janita Ovidth for en kjepefin klubbrapport! Har du en historie å fortelle? Send oss en rapport da vel!

Har du en historie du vil dele?

Send en mail med tekst og bilder til den ansvarlige for denne spalten i administrasjonen.
Vi setter stor pris på om du vil dele din dykkeglede med oss!

Thea Langkaas
Thea Langkaas
Marked og kommunikasjonskonsulent

E-post: thea.langkaas@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Markedsføring og kommunikasjon, nettsider og sosiale medier. 

Nippon gases Antidoping Norge Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond