Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2024 / Dykketinget 2024: Nytt forbundsstyre valgt
Det nyvalgte forbundsstyret etter valget. F.v president Gry Henriksen, Leif Haagensen (medlem), Lisa Aase Rokkan (medlem), Ida Smedstad (medlem), Trond Erik Backe (visepresident), Stig Arne Stokkan (varamedlem) og Helge Løvskar (medlem). Aksel Ørstavik (medlem)  og Hege Nyborg Drange (varamedlem) var ikke tilstede.
Det nyvalgte forbundsstyret etter valget. F.v president Gry Henriksen, Leif Haagensen (medlem), Lisa Aase Rokkan (medlem), Ida Smedstad (medlem), Trond Erik Backe (visepresident), Stig Arne Stokkan (varamedlem) og Helge Løvskar (medlem). Aksel Ørstavik (medlem) og Hege Nyborg Drange (varamedlem) var ikke tilstede.

Dykketinget 2024: Nytt forbundsstyre valgt

Gry Henriksen ble i helgen gjenvalgt som president, og går inn i sin fjerde tingperiode i forbundsstyret – hvorav den tredje tingperioden som president. Trond Erik Backe følger også med videre som visepresident. Med seg har de gjenvalgte styremedlemmer – men også flere nye tilskudd. 
President Gry Henriksen ønsket alle velkommen til Dykketinget lørdag morgen, hvor hun spesielt trakk frem alle de nye fjesene i salen. Under årets dykketing var det nemlig flere yngre representanter og over en tredjedel av alle fremmøtte deltok på dykketinget for første gang. Det er utrolig gøy å se! 
 
Et nytt forbundsstyre ble lørdag enstemmig vedtatt, noe som betyr at disse skal ta fatt på neste tingperiode. NDF forbundsstyret 2024-2026 skal ledes av Gry Henriksen, som fortsetter som president i to nye år. Sammen med visepresident Trond Erik Backe. Forbundsstyret består av følgende medlemmer og varemedlemmer: 
 

Aksel Engebråten Ørstavik (Nyvalg)
Medlem i Rogaland Undervannsjakt og Fridykkeklubb. Har bred erfaring fra flere grener i forbundet – både apparatdykking, uv-jakt og fridykking. Er instruktør i apnea. Har egen YouTube-kanal hvor han deler mye
fra uv-jakt og fridykking. Spiller også uv-rugby gjennom studentforening tilknyttet NTNU i Trondheim.

Ida Smedstad (Nyvalg) 
Medlem i Akkaren Sportsdykkerklubb hvor hun er nestleder og oppmann for undervannsrugby. Ida har bred organisasjonserfaring, både nasjonalt
og internasjonalt. Hun har en lidenskap for undervannsrugby, internasjonal politikk og organisasjonsarbeid. Er også sertifisert dykker. Gjennom frivillig arbeid har hun hatt flere styre-/og lederverv i ulike organisasjoner, både lokalt og nasjonalt nivå.

Lisa Aase Rokkan (Nyvalg)
Medlem i Bodø Sportsdykkerklubb. Har fungert som vara i forrige periode.

Helge Løvskar (Gjenvalg) 
Medlem i Oslo Fridykkerklubb

Leif Haagensen (Gjenvalg)
Medlem i Ålesund Sportsdykkerklubb.

Stig Arne Stokkan (Nyvalg) 
Medlem i Ishavsbyen Dykkeklubb. Stig Arne har svært god erfaring rundt klubbdrift. Han har vært i styret i klubben i nesten 20 år, også som leder. Medlemspleie er svært viktig for ham. Foruten å være en pådriver for dykking som fritidsaktivitet har han også god erfaring fra andre verv som gjør ham til en god kandidat, bl.a. fra arbeidstagerorganisasjon (NTL), arbeidsmiljøutvalg (Politiet), verneombud (Namsmann) og grendelag. Han er for tiden ansatt som konsulent hos Namsmannen/Politiet.

Hege Nyborg Drange (Nyvalg)
Medlem i Askøy Dykkeklubb. Er involvert i klubbens mange arrangementer og har en spesiell interesse for UV-foto. Hun har bakgrunn som svømmeinstruktør i Vestkantsvømmerne og har et stort hjerte for barn og ungdom med nedsatt funksjonsevne. Hun startet opp trening for denne gruppen og den dag i dag er dette arbeidet fortsatt pågående. Hennes profesjonelle hverdag som barne- og ungdomsarbeider for Bergen Kommune involverer også arbeid med barn og ungdom med spesielle behov.

DSC_2317.JPG

Avtroppende styre- og varamedlemmer ble takket av på scenen etter Dykketinget på lørdag. Bjørnar Ottesen, Inger Lise Sletten og Marius Bunæs – takk for innsatsen til samtlige! Foto: Norges Dykkeforbund

Velfortjent heder ble delt ut 

I løpet av helgen ble det delt ut heder til ulike klubber og eksepsjonelle ildsjeler i dykkenorge – noe presidentskapet ser på som stor stas å kunne gjøre. De fleste utmerkelsene ble utdelt på Dykketinget, foruten noen da vedkommende ikke var tilstede. Disse vil bli utdelt på et senere tidspunkt. 

Heder ble delt ut til følgende: 

Sølvnål

Marius Skåre, Ålesund Sportsdykkerklubb

For sin årelange innsats innenfor undervannsrugbymiljøet, både på klubb og landsslagsnivå. Nasjonalt og internasjonalt. 

 

Stor vase

Inger Lise Sletten, Narvik Sportsdykkerklubb

3 perioder som styremedlem i NDF forbundsstyret

Marius Bunæs, Akkaren Sportsdykkerklubb

1 periode som varamedlem, og 3 perioder som styremedlem i NDF forbundsstyret

Bjørnar Ottesen, Hadsel Undervannsklubb

2 perioder som varamedlem i NDF forbundsstyret 

Liten vase

Nuenghatai Eiklid, Stavanger Dykkeklubb

Avtroppende leder

Siv Ystebø, Harstad Sportsdykkerklubb

Innsats som leder av valgkomitéen og fotoutvalget

Plaketter

Egersund Undervannsklubb

Arrangør av NM i undervannsrugby 2023

Ålesund Sportsdykkerklubb

Arrangør av NM i undervannsfoto 2022

Bjarte Lyssand, BSI Boblen

Avtroppende utvalgsleder i undervannsrugbyutvalget

Bodø Sportsdykkerklubb

Marint verneområde i Saltstraumen

Oslo Fridykkerklubb

Safetygruppen i apnea

Øystein Daniel Wisløff, Steinkjer Sportsdykkere

Arbeid med sikkerhet i NDF

Ny langtidsplan vedtatt

Under årets dykketing ble også ny langtidsplan vedtatt. «Norsk Dykking Vil 2020-2024» har kommet til veis ende, og ble erstattet med «Norsk Dykking Vil 2024-2028».

Vi håper at den nye langtidsplanen kan fungere som en pekepinn på hvilket fokus klubbene bør ha fremover, og samtidig veilede NDF sentralt på arbeidsområder og målsetninger de neste fire årene. 

Den nye langstidsplanen finner du her (oppateres med endringer fra dykketinget snarest). 

Takk for en flott helg fullt av nettverksbygging og erfaringsutvekslinger på tvers av Dykke-Norge!

 

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond