Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2024 / Månedens fjes dykket med gris og Kygo på Bahamas
Månedens fjes i mars er Kjetil C. Astrup. En mann med utallige opplevelser under overflaten. Her fra innspillingen til en av Kygo sine musikkvideoer på Bahamas.  Foto: Johannes Lovund / Instagram: @johanneslovund
Månedens fjes i mars er Kjetil C. Astrup. En mann med utallige opplevelser under overflaten. Her fra innspillingen til en av Kygo sine musikkvideoer på Bahamas. Foto: Johannes Lovund / Instagram: @johanneslovund

Månedens fjes dykket med gris og Kygo på Bahamas

Da vi spør en av verdens dyktigste undervannsfilmfotografer om hans beste opplevelse under vann, trekker Kjetil C. Astrup frem dykkingen med gris og Kygo på Bahamas.

Kjetil er initiativtaker bak vann-filmselskapet Cinemarine, og for en mann som har bygget opp en karriere av å filme utrolige undervannsscener, er det selvfølgelig vanskelig å plukke ut kun én opplevelse som den beste.

Det er forøvrig helt greit, for som leser er det vanskelig  å lese bare én også. Sammen med Kjetil har vi likevel prøvd å begrense oss bittelitt. Dykkingen med gris og Kygo på Bahamas, som vi kommer til litt senere,  er verdt å glede seg til. 

by_Kjetil_5D-3.jpg

Fra innspillingen på Lutvann for James Bond Foto: Cinemarine.no / Instagram: @cinemarine.no

Månedens fjes i mars er Kjetil C. Astrup og vi spurte han «hva er din beste opplevelse under vann?»

– Min beste opplevelse under vann er alltid veldig vanskelig å beskrive og velge ut, ja, det har blitt mange over årene. Nå filmer jeg jo både for film og TV men også for wildlife.  

CAVE_i_Mexico_med_sikkerhetsdykker.jpg

I cenote i Mexico på innspilling for spillefilmen Cave. Foto: Timon Koch / Instagram: @timonphotos

– Innenfor wildlife så er et godt minne når vi filmet hvithai uten bur i Mexico for Aftenposten og fortsatte videre nedover i Mellom-Amerika og filmet skilpadder for Sea Shepherd. Jeg har også dykket med Goliath Grouper i Thailand, en sjuk svær fisk. Samme med hvalhai i Panama, helt alene som buddypar med en fullvoksen sak på 16 meter. 

BTS_SOE_TIMON10.jpeg

Filming i Lygnstøylsvatnet for dokumentaren Fedrelandet av Margreth Olin. Under tillatelse 21/2276-21/10716. Foto: Timon Koch / Instagram: @timonphotos

Under jobb med film og TV blir det brukt mye tid i basseng og på grunna, noe som naturligvis involverer skuespillere og rigg i vann. Kjetil sin portefølje i filmverdenen er lang, med Netflix, HBO og National Geographic suksesser på rekke og rad. Det spenner seg fra James Bond til SuperBowl-reklame til musikkvideoer med Susanne Sundfør, Kvelertak og Kygo for å nevne noe. 

– Det er en veldig spesiell form for dykking, sier Astrup.  

Innspillingen av Kygo sin musikkvideo var innholdsrik på mange måter, og man kan nok være enige om at det skjedde MYE i løpet av denne 10 dagers-turen. Kjetil oppsummerer opplevelsen på denne måten: 

– Vi filmet Kygo sin musikkvideo på Bahamas midt i corona-perioden. Vi dykket på en undervannsskulptur ved øya til David Copperfield, og måtte prate med magikeren for å få tillatelse. Det ble dykking med skilpadder, fisk, flyvrak og inni Thunderball Grotto, the James Bond cave. Jeg trente opp Kyrre og Brittany O'Grady fra White Lotus til å puste under vann, ha riktige bevegelser, og hvordan å ta regi i og under vann. Mye sikkerhet der!

Kygo Exumas_Photo@JohannesLovund-4112.jpg

Under innspilling av musikkvideo til Kygo. Foto: Johannes Lovund / Instagram: @johanneslovund

– Inne i James Bond hula kjørte vi rundt med undervannsscootere. Jeg hadde med to undervannskameraer, en Hydroflex med Alexa Mini kamera og Zeiss Ultra Prime linser og et Nauticam hus med Sony A7SIII og Sony zoom. Vi filmet også med et kamera over vann. Vi kjørte rundt på Bahamas med yachten til manageren til Kygo, hyret inn båtkapteinen til Beckham fra Miami og dykket på da blant annet min favoritt-spot; Pablo Escobar’s flyvrak i en seng av sjøgress, solnedgang og skilpadder rundt. Magisk!

Kygo Exumas_Photo@JohannesLovund-00756.jpg

Under innspilling av musikkvideo til Kygo. Foto: Kjetil C. Astrup / Instagram: @kcastrup

– Vi filmet også i vannet med svømmende griser på Big Major Cay og ammehaier (nurse sharks) på Compass Cay. Ikke alt kom med i den endelig videoen, men vi hadde hvertfall en 10 dagers tur som endte i tre dager under vann. Sinnssyk sikt, 30C i vannet, gode historier ved hver dykkespot, dykket med gris og Kygo (haha), og ikke minst en av mine favoritter, haidykking, som er en av mine spesialiteter. 

242268251_248668177176820_2653081743686480873_n.jpeg

Under innspilling av musikkvideo til Kygo. Foto: Ole Jørgen Larssen

Takk for at du villle være månedens fjes, Kjetil!

Se musikkvidoen til «Love me Now» av Kygo her: 

 

Kjetil C. Astrup
Kjetil C. Astrup
Undervannsfilmfotograf

Alder:37
Sted: Oslo 
Klubb: Undervannsklubben Triton

Undervannsfilmfotograf for Cinemarine.no

Bli inspirert av Kjetil på instagram @kcastrup og @cinemarine.no

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Thea Langkaas
Thea Langkaas
Marked og kommunikasjonskonsulent

E-post: thea.langkaas@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Markedsføring og kommunikasjon, nettsider og sosiale medier. 

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond