Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2024 / Det han liker aller best er å fryse magiske øyeblikk under vann
Månedens fjes kan man kalle multikunstner, for her både apnea, undervannsjakt og undervannsfoto prioritert, Foto: David Gutteridge
Månedens fjes kan man kalle multikunstner, for her både apnea, undervannsjakt og undervannsfoto prioritert, Foto: David Gutteridge

Det han liker aller best er å fryse magiske øyeblikk under vann

Undervannsjakt har noen likhetstrekk med undervannsfoto, skal vi tro månedens fjes. – Det krever tålmodighet, ro og det å være på rett sted til rett tid. Hils på Kristian Sunde Tollaksen fra Rogaland Fridykkerklubb!

I spalten månedens fjes vil vi trekke frem gode i inspirasjonskilder Dykke-Norge  som synliggjør livet under vann på en beundringsverdig måte. 

Månedens fjes i juli er Kristian Sunde Tollaksen, som via sin instagram (@krakenfreediver) og Youtube-kanal er til stor inspirasjon for alle følgerne sine.

Med over 10 års erfaring i fridykking begynte hans fascinasjon for havet med snorkling i barndommen og flaskedykking i ungdommen.

Martin Helliassen Sørdal.jpg

Kristian har latt flaskene ligge siden 2014, nå fokuserer han på dykking på ett pust. Foto: Martin Helliesen Sørdal

– Som mange andre falt jeg for havet i Hellas, men kjærligheten stoppet ikke der. Hjemme i Rogaland fortsatte jeg å snorkle før jeg som tenåring tok Scuba-sertifikat i Thailand. Jeg savnet imidlertid å være mer ett med havet, og i 2014 konverterte jeg til fridykking. Siden har jeg rukket å bli CMAS-instruktør, en ivrig bassengapneist, og nå utfordrer jeg nye dybder og tar AIDA-apneasertifikat her i Rogaland.

I dag sitter han i styret i Rogaland Fridykkerklubb, og administrerer også facebooksiden, «fridykkersiden», som han grunnla i 2010.

Med det han selv kaller for et «utdatert kamera», synes vi at bildene han tar en fryd for øyet . Foto: Kristian Sunde Tollaksen

– Det jeg liker aller best, er å fryse magiske øyeblikk under vann. Selv om kameraet snart er utdatert, er jeg stolt av å ha vunnet en lokal konkurranse, prydet www.havkongen.no, og dokumentert klubbens innsats med å fjerne tonnevis av søppel fra havbunnen. Nå drømmer jeg om å oppgradere til et skikkelig kamera for å utvikle meg enda lenger i foto og etterbehandling, forteller han. 

Både apnea og undervannsfoto er viktig hos denne karen fra Rogaland, men også undervannsjakt tar opp store deler av tiden hans. 

20220924_143351.jpg

Undervannsjakt er litt som undervannsfoto, sier Tollaksen. Foto: Privat

– Noen ganger blir kameraet hjemme, og da er det fisk på menyen. Det å jakte har noen likhetstrekk med det å fotografere. Det krever tålmodighet, ro og det å være på rett sted til rett tid. Jeg er en stor forkjemper for bærekraftig og sikker undervannsjakt, alltid med gode buddies!, sier Sunde. 

Hva er din beste opplevelse under vann, Kristian?

– Mitt neste dykk, fordi jeg aldri vet hva jeg kommer til å oppleve!

Videoen nedenfor oppsummerer månedens fjes i juli kort og godt 👇🏻

 

Takk for at du ville være månedens fjes, Kristian!

 

Kristian Sunde Tollaksen
Kristian Sunde Tollaksen
@krakenfreediver

Alder: 36 år
Klubb: Rogaland Fridykkerklubb
Hva: Fridykking, apnea, undervannsjakt og undervannsfoto 

Rogaland Undervannsjakt og Fridykkerklubb

rogaland-undervannsjakt--og-fridykkerklubb-logo.png

 

Rogaland Undervannsjakt og Fridykkerklubb ble grunnlagt med en visjon om å skape et felles fridykkermiljø i området. Vi ønsker å formidle gleden i vannet uansett hvilket nivå man er på og gi medlemmene våre fantastiske opplevelser under vann.

Se klubben på Facebook her!

Kontakt
Adresse: Nordsjøvegen 120, 4055 Sola
E-post: fridykkerklubben@gmail.com

Thea Langkaas
Thea Langkaas
Marked og kommunikasjonskonsulent

E-post: thea.langkaas@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Markedsføring og kommunikasjon, nettsider og sosiale medier. 

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond