Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2024 / Månedens fjes i juni formidler historier for å vekke litt følelser
Månedens fjes i juni er Christine Fagerbakke fra Askøy Dykkerklubb. Foto: Grzegorz Marsicki
Månedens fjes i juni er Christine Fagerbakke fra Askøy Dykkerklubb. Foto: Grzegorz Marsicki

Månedens fjes i juni formidler historier for å vekke litt følelser

Månedens fjes i juni har et mål om å dele nok kunnskap, til at folk kan ta et opplyst valg i dagens virrvarr av informasjon. Hils på Christine Fagerbakke fra Askøy Dykkerklubb!

I spalten månedens fjes vil vi trekke frem gode i inspirasjonskilder Dykke-Norge som synliggjør livet under vann på en beundringsverdig måte. 

Månedens fjes i juni er Christine Fagerbakke, som via sin instagram (@christinecesilie) og Youtube-kanal er til stor inspirasjon. 

– For meg handler ikke foto bare om å dokumentere det biologiske, men å fortelle historier og vekke litt følelser, innrømmer hun.

 

imageej1md.png

Foto: Arve Lilledal

Hva er din beste opplevelse under vann, Christine?

– Jeg har mange milæpæler, plastkort og opplevelser som har betydd mye - bra folk, dyr, steder, vrak og slikt. Men det som var personlig størst for meg var å svømme blant skulpturene til Jason deCaires Taylor i Museo Atlántico på Lanzarote. Jeg har vært fan av kunsten hans så lenge jeg kan huske og det var like sterkt å se dem på nært hold som jeg trodde.

3 kjappe om Christine Cesilie

Lidenskap: – For meg er foto en lidenskap, og jeg minner meg selv på hver dag at det ikke er alle som er privilegert nok til å kunne leve av foto. 

Klubbtilhørighet: Sitter i styret hos Askøy Dykkerklubb (– som har fått et skikkelig fint og voksende foto-miljø de siste årene! ifølge en engasjert Christine Cesilie)

Jobber som: Christine Cesilie er utdannet fotograf, og har jobbet med visuell formidling hele karrieren. Når hun ikke dykker, jobber hun som kommunikasjonsrådgiver hos Havforskningsinstituttet. Der går det mest i foto og video, men som hun selv sier:

– Jeg liker å si at jeg jobber som tolk mellom forskning og «alle oss andre». Så det blir mye hav i monitor på en uke haha

På sosiale medier er Christine ufattelig flink til å ikke bare legge ut fine bilder, videoer og reels av natur og naturmangfold – men hun setter det også i kontekst ved å formidle HVA vi ser. 

Christine fanger naturmangfoldet både over og under vann på kamera. Foto: Christine Fagerbakke.

– Et av mine livs misjoner er å dele nok kunnskap, til at folk kan ta et opplyst valg. Ikke bare synse og mene ting. I dagens virrvarr av informasjon og ofte ganske korte konsentrasjonsevne, så syntes jeg det er viktig å iallfall gi litt kontekst til alt vi gjør, forteller hun. 

Månedens anbefaling er derfor å sjekke ut denne dama på sosiale medier👇🏻🤩

👉🏻Instagram her
👉🏻 Youtube her

Takk for at du ville være månedens fjes i juni, Christine!

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Thea Langkaas
Thea Langkaas
Marked og kommunikasjonskonsulent

E-post: thea.langkaas@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Markedsføring og kommunikasjon, nettsider og sosiale medier. 

Askøy Sportdykkerklubb

askoy-sportsdykkerklubb-logo.png

 

Askøy Sportsdykkerklubb holder til på Florvåg Kai på Askøy, vest for Bergen. Klubben har eget klubbhus med kompressor og flaskebank, hvor medlemmene kan fylle både 200 og 300 bar. Klubbdykk arrangeres hver søndag, og klubben jobber for å fremme et aktivt og sikkert dykkemiljø på Askøy.

Se klubben på Facebook her!

Kontakt:
Adresse: Vestre Vardane 48, 5306 ERDAL
E-post: eikanger@me.com
Telefon: 924 17 495

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond