Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2024 / Suksess på Husøy i Senja – igjen!
Husøy IL hadde stor suksess på fridykkerleiren i år også. Foto: Rune Ottarsen
Husøy IL hadde stor suksess på fridykkerleiren i år også. Foto: Rune Ottarsen

Suksess på Husøy i Senja – igjen!

Nok en gang har det vært fridykkerleir på Husøy – og det for 18. gang (tror vi). Aktivitets- og fridykkerleiren gikk av stabelen 21.-24. juni 2024.

Det var over 80 barn og unge fra 6-16 år som hadde fått plass på leiren, og med alle foreldre og hjelpere til leiren var vi bortimot 150 stk som møtte opp i samfunnshuset for å få mat. Tilgang til mat og energipåfyll trenger både deltakerne, foreldre og arrangører, for aktivitetene står i kø disse dagene.

maske.jpg

Glade vannfolk! Foto: Jeanette Nergård

Første dag – på land

Fredag møttes vi til «defilering» og navneopprop på skoleplassen, og hele gjengen gikk i tog nedover Skolebakken. Det er det lengste toget vi har hatt på Husøy, og alle hadde årets blå t skjorter på seg. Det ble en artig start på leiren. Etterpå hadde ulike grupper som spilte kubb, trillet lykkehjul, gikk på postløp, spilte fotball og lekte kinesisk mur. Før vi avsluttet med varm kveldsmat i samfunnshuset.

Lørdag – i vann

Lørdag var hele leiren flyttet til Storvika med våtdrakter, kanoer, båter, vannski og kajakker. Og før det var gått en halvtime var samtlige deltakere i vannet i våtdrakt! Det ble en magisk dag i godt sommervær, kilovis med grillmat og bare blide fjes i vannet. Da vi kom tilbake til Husøy var det en tilreisende pappa som hadde skikkelig proff slushmaskin baki varebilen, og alle ungene fikk slush. Det er jo helt fantastisk! På kvelden var det bingo med både trippel og hjørne, og hjertet pumper alltid litt ekstra når du venter på det siste tallet😊

Husøy sup.jpg

SUP Foto: Rune Ottarsen

Fridykking med bly

Søndag fikk de største ungdommene prøve seg på fridykking med bly ilag med tre hjelpere fra SUT (studentenes undervannsklubb Tromsø), og de var veldig flinke instruktører. Vi håper vi ser dere neste år også. I tillegg var Pekka her med flyboard og i år prøvde nesten alle fra 12 år og oppover seg på å «fly». Noen voksne heiv seg også opp i lufta. I fjæra var det et yrende liv hele dagen med vannskuter, båt med kneeboard, vannski og nyinvesteringen wakeboard, kajakker, kanoer, rosa flamingoer, SUP brett og masse hopping fra kaia. Krabber, sjøstjerner, kråkeboller, ulker mm ble hentet opp i «akvariet» og studert av de små før de ble fraktet tilbake til hjemmet sitt. Det var mange som overvant redselen for å hoppe fra kaia, være med på båt, kano eller kajakk, så mestringsfølelsene sto i kø! Fjelltur over Riven ble det også, så her var lite fritid. Dagen ble avsluttet med St. Hans grilling og grøt, og til slutt kino. Tror mange var sliten for det var helt stille i campen kl. 23.

Flyboard.jpg

Flyboard Foto: Rune Ottarsen

Mandag var det en av barnas favoritt- nemlig RIB. Alle fikk seg en god tur ut på fjorden og fikk kjenne på litt bølger og sug i magen. Vi hadde også vaffelsteiking, funballz (sånne baller som du går på vannet i), bumperz og alle de vannaktivitetene som vi hadde søndag. Nok en super dag med fornøyde deltakere og foreldre. Og heldigvis spilte værgudene på lag hele leiren, det har vi ikke vært forunt med hvert år.

rib.jpg

Barnas favoritt! Foto: Rune Ottarsen

Takk!

Arrangørklubb Husøy IL vil takke alle som stiller opp og hjelper oss slik at vi kan arrangere denne litt» utenomdetvanlige» leiren. De som stiller på dugnad før, underveis og etter leiren, foreldrene som hjelper til med alt mulig under leiren og i særdeleshet på kjøkkenet. Og sist men ikke minst vil vi rette en stor takk til Husøyungdommen som stiller opp hvert år med vannskuterkjøring, båtkjøring og er i havet ilag med deltakerne. Deres hjelp og innsats er uvurderlig. Takk for nok en super leir.

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Thea Langkaas
Thea Langkaas
Marked og kommunikasjonskonsulent

E-post: thea.langkaas@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Markedsføring og kommunikasjon, nettsider og sosiale medier. 

Husøy IL

Husøy Idrettslag driver med fotball, svømming, fridykking, ski, og friluftsliv. Vi har idrettsskole en gang i uka med forskjellige aktiviteter, og ukentlig svømmetrening, vanntrim og familiesvømming. Vi arrangerer fridykkerleir med ca. 50 barn/unge hvert år i juni.


Se klubben på Facebook her!

Kontakt
Adresse: Skolebakken 12, 9389 Husøy i Senja
Kontaktperson:Renate Renland
E-post:renate.renland@lenvik.kommune.no

 
Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond