Arrangere Norgesserie i undervannsjakt?

Norges Dykkeforbund søker etter arrangører til Norgesserien og NM i undervannsjakt i 2022. Har din klubb lyst til å arrangere?  

Foto: NDF


I 2022 vil NM-Cup i undervannsjakt gå over til å hete Norgesserien (NS) i undervannsjakt. Norgesserien er åpen for alle utøvere som ønsker å delta. Man kan delta på så mange runder man selv ønsker - etter fire runder vil det bli kåret en sammenlagt vinner av Norgesserien. Det blir i tillegg arrangert NM i undervannsjakt, uten tilknytning til Norgesserien.

For å gjøre konkurransen tilgjengelig for alle og øke rekruttering til idretten, ønsker vi å spre de forskjellige NS-rundene til forskjellige steder i landet. Vi søker derfor arrangør-klubber i hele Norge som vil holde en runde av Norgesserien i sine farvann. Det planlegges bredde-samlinger/intro-kurs i UV-Jakt i sammenheng med NS-rundene, så dette er en flott mulighet til å skape aktivitet i klubben!


I 2022 planlegges følgende nasjonale konkurranser i undervannsjakt:

  • Norgesserie Runde 1 (april/mai)
  • Norgesserie Runde 2 (mai)
  • Norgesserie Runde 3 (mai/juni)
  • Norgesserie Runde 4 (juni)
  • NM i undervannsjakt 2022 (august/september)


Har din klubb lyst til å være arrangør av en av konkurranserunde? Dere må i så fall sende en kort søknad innen 31. januar 2022 til Inez i administrasjonen som inneholder følgende: klubb, kontaktperson, sted, ønsket NS-runde/dato. Hva må en arrangør-klubb gjøre?

Administrasjonen vil ta seg av alt det administrative arbeidet rundt arrangering av konkurransene; sende ut invitasjon, ta seg av påmeldinger og deltakerlister, lisenser, avgifter og andre økonomiske aspekter, samt sørge for at sikkerheten blir ivaretatt og regler blir fulgt. Det klubben trenger å gjøre er å finne et egnet sted å arrangere konkurransen (overnatting, båtutleie og dykkeplasser) og stille med frivillige båtførere og dykkeledere. 


Dersom klubben ikke har erfaring med UV-jakt og/eller organisering av konkurranser/arrangement vil administrasjonen i NDF og utvalget i UV-jakt bistå med dette, både før og under arrangementet. Det sitter mye kompetanse i utvalget som aktivt vil bidra, og dere vil få all den støtten det er behov for å arrangere en god NS-runde. 


Finansiering

NM og Norgesserie-runder finansieres i stor grad gjennom en deltakeravgift, men det er også gode muligheter for å søke støtte kommunalt eller gjennom NDF. Vi har stimuleringsmidler som kan benyttes til slike samlinger, og spesielt opp mot ungdom.


Rekruttering

Vi vil tilrettelegge for lokale bredde-samlinger/intro-kurs i UV-jakt dagen før Norgesserie-rundene - med mål om å rekruttere lokalt til både idretten og til klubben. Nybegynnere som ønsker å konkurrere etter å ha deltatt på intro-kurs vil få mulighet til det.


Les om hvordan Dan Barbala opplevde å delta på en konkurranse i UV-jakt for første gang her.


Ta kontakt ved spørsmål:


Kontaktperson
Inez Santos Aase
inez@nif.idrett.no
97 10 33 95

[Tilbake]

 Makeweb CMS