Episode 24-27

For å kunne lære mer av de dykkene hvor det oppstår problemer, og hvor dykkeren selv kan fortelle hva som skjedde, legger vi her ut episodeskjema hvor hendelsen er beskrevet.


27. Ikke i form før dykket

Vedkommende dykket på fjerde dag. Maks dybde på dykket var 14 meter. Det var mye opp- og nedstigning siden meddykker hadde problem med utligning. Rett etter dykket fikk dykkeren hodepine, kvalme, problemer med å finne ord og var svimmel. Det ble kjørt behandling i trykkammer.

26. Frysing

Før dykket startet frøs andretrinnet med påfølgende frysing i førstetrinnet i åpen stilling. Forsøk på å skru igjen kranen var fånyttes da denne også var frosset fast. Flasken tømte seg og dykket ble avbrutt. Ventilen som ble brukt var en APEX 50.

25. I vannet fra båten med baklengs rulle

Dykker nummer seks ble hengende fast i festeanordningen til årene. Dykkeren ble da hengende med venstre fot sittende fast på rekka, mens hele leggen på drakten ble spjæret. Dykkeren ble raskt strippet for utstyr og dratt ombord i båten uten å ta inn vann. Dykkeren ble ombord og de andre dykkerne gjennomførte dykket som planlagt.

24. Bena opp

Dykkerne hadde mellomline. Når dykkeren fikk bena opp, surret mellomlina seg rundt hans inflatorslange slik at han ikke kunne få ut luft ut av vesten. Når meddykkeren fikk luften ut av drakt og vest, fikk han begrenset hastigheten deres mot overflaten. Det var et dykk der de skulle simulere dekompresjon på seks meter. Når de kom dit, lot meddykkeren dykkeren forsette til overflaten med at han slapp mellomlina. Meddykker tok selv en rolig oppstigning fra seks meter til overflaten. Da meddykker kom til overflaten så han at den andre dykkeren hadde det bra. Det som de ser i etterkant er at en ikke bør ned til slike dybder under første tørrdraktsdykk. Mellomlina som ble benyttet var for tynn og myk slik at den klarte å henge seg opp i dykkerens inflator.

Tips en venn
Tips en venn

 Makeweb CMS