Episode 30-34

For å kunne lære mer av de dykkene hvor det oppstår problemer, og hvor dykkeren selv kan fortelle hva som skjedde, legger vi her ut episodeskjema hvor hendelsen er beskrevet.


34. Sterk strøm

Episoden fant sted under tur med båt på Sørlandet. Dykkerne var ikke klar over at det kunne være sterk strøm i overflaten.

Tilbake på overflaten blåste dykkerne opp vesten og begynte å svømme mot strømmen til båten. Strømmen var sterk og den ene dykkeren følte at han ikke nærmest seg båten. Vedkommende løsnet så blybeltet og holdt det i hånden en stund, men han kom forsatt ikke nærmere båten. Beltet ble så droppet. Han var forberedt på å droppe apparatet også, men det ble ikke nødvendig.

33. Sterk positiv oppdrift

Sterk oppdrift førte til en ukontrollert situasjon. Vesten ble fylt ukontrollert med luft under nedstigning. Situasjonen kom etter hvert under kontroll.

32. Glasset i helmasken løsnet under steinbitjakt

Dykkeren gav paniske tegn til parkameraten, men vedkommende skjønte ikke hva som var problemet. Dykkeren rev så av seg masken, la fisk og kniv i fangstnettet til parkameraten, og hadde en halvpanisk nødoppstigning.

31. Ved nedstigning til 35 meter begynte den ene ventilen å blåse

Vedkommende byttet så ventil og gjennomførte en normal oppstigning. Sannsynligvis skyldes problemet at det var kommet ferskvann inn i membrankammeret under skylling. Ventilen som ble brukt under dykket var en Poseidion Syclon Super som skal ha frosthette, men den var ikke påmontert.


30. Dykkeren brukte våtdrakt om vinteren

Det var ti minusgrader og det blåste frisk bris. Vannet holdt 2 grader. På ca. 25 meter opplever dykkeren fullstendig "apati" grunnet nedkjøling. Vedkommende fulgte med meddykkeren opp, og avbrøt dykket på normal måte. Da det var tid for å få av våtdrakten var det issørpe i den, og dykkeren brukte lang tid på å få varmen og følelsen tilbake i kroppen igjen.

Tips en venn
Tips en venn

 Makeweb CMS