Dykkingens dag – lørdag 11. juni 2022

Lørdag 11. juni 2022 braker det løs, og det blir dykkefest over hele landet. Regjeringen har bestemt at 2022 skal bli Frivillighetens år. NDF velger 11. juni som VÅR DAG. Foto: Aleksander Nordahl, ettpust.com


I regi av Frivillighet Norge skal frivilligheten feires med arrangementer over hele landet – året rundt. VÅR DAG er en kampanje hvor alle organisasjoner og foreninger blir oppfordret til å velge seg sin dag for å bli med på feiringen. 


NDF har valgt 11. juni som Dykkingens dag. 


Dykkeglede over hele landet

Dykkeforbundet har utrolig mange ildsjeler, ressurspersoner og frivillige som står på – for å gjøre trygg vannglede tilgjengelig for alle. Vi håper derfor at så mange klubber som mulig blir med og feirer denne dagen.

Sparebankstiftelsen DNB støtter VÅR DAG-kampanjen, og 5 millioner kroner skal deles ut som støtte til lokale arrangementer. Søknad om støtte til Frivillighetens år 2022

Alle klubber som arrangerer dykkingens dag i sitt lokalmiljø kan søke om inntil 25.000 kr. Søknad sendes via VÅR DAG sin søknadsportal. Neste søknadsrunde åpnes 17. januar, og stenges 7. februar. Arrangementer som skal gjennomføres fra april til september 2022 bør søke på runden i januar for å være sikret svar før gjennomføring.


Trykk her for å komme til søknadsportalen. 


Er du usikker på om arrangementet ditt er kvalifisert til støtte? Se retningslinjene her.


Usikker på hva dere kan arrangere?

Det er bare kreativiteten som setter grenser for hva som kan arrangeres. Et av kriteriene for å motta støtte er likevel at man samarbeider med en annen forening eller en offentlig aktør, og har barn og unge som målgruppe. 


For oss dykkere er det et hav av aktiviteter man kan finne på, og foreninger og aktører man kan inkludere. Vi har laget en liste som vi håper kan være til inspirasjon i planleggingen av deres lokale VÅR DAG-arrangement. 


1. Hva med å invitere den lokale svømmeklubben med på fridykking? 


2. Speidergruppa er kanskje nysgjerrig på livet under vann?


3. Slå dere sammen med skolen i kommunen, og rett fokuset mot marin forsøpling. – Arranger strandrydding med en hel armé av førsteklassinger da vel! 


4. Introduser fritidsklubben for undervannsrugby.


5. Kanskje dere har et asylmottak i lokalmiljøet? Inviter de med ut til vannkanten og introduser dem for de vekster, dyr og organismer som er der!  


Meld arrangementet deres inn til oss!

I tillegg til å registrere arrangementet deres inne på VÅR DAG-portalen, ønsker vi at alle klubbene som planlegger et arrangement melder det inn til NDF, slik av vi kan lage en oversikt over hva som skjer landet rundt den 11. juni. Vi håper at listen blir lang, så nå er det bare å begynne planleggingen. 


Husk at neste søknadsrunde for støtte åpner den 17. januar, og stenges 7. februar.


Dersom dere har noen spørsmål, er det bare å ta kontakt med oss i administrasjonen. 

[Tilbake]

 Makeweb CMS