NM helg i Apnea og Undervannsfoto

I helgen arrangeres det norgesmesterskap i Apnea i Hvervenbukta og foto i Kristiansand.  

(Foto: Arve Gravningen)

NDF er inne i en hektisk periode der det arrangeres to mesterskap samme helg. 

Norgesmesterskap i Apnea

Dette er det første mesterskapet NDF arrangerer i Apnea i sjø. Vi er spente på hva utøverne vil prestere og har lagt opp til at det skal bli et sikkert og godt mesterskap. Det er hentet inn kvalifiserte sikkerhetsdykkere fra Danmark som skal møte utøverne og følge de opp igjen til overflaten. 


Totalt er det 14 utøvere som skal kjempe om medaljer i tre ulike disipliner. Konkurransene kan følges direkte på vår youtube kanal. Tidskjema finner du her med oversikt over når konkurransene starter og slutter de ulike dagene. 

Klassene det skal kjempes i er
- Konstant vekt uten svømmeføtter (CNF)
- Konstant vekt med svømmeføtter/monofinne (CWT)
- Free Imersion (FIM)


Norgesmesterskap i Foto

Kristiansand Dykkerklubb arrangerer mesterskapet som skal ha sin base på Stokken ute i Kristiansandsskjærgården. Totalt er det 13 fotografer som skal være med å kjempe om Kongepokalen i 2019. Fotografen som får flest poeng etter at juryen har bedømt fem ulike klasser stikker av med Kongepokalen.  

Klassene det skal kjempes i er

- Vidvinkel med dykker - sponses av Safenor AS 
- Vidvinkel uten dykker - sponses av Scubapro
- Makro - sponses av Gulen Dykkesenter
- Fiskeportrett - sponses av Fotografit
- Tema - sponses av Olympus

Sammenlagt vinneren vinner ikke bare Kongepokalen, men også en reise med Turkish Airlines sponset av Dykkebazaar til en valgfri destinasjon. 

I år har Olympus som er sponsor av tema klassen valg "Fremmed" som årets tema i temaklassen. Det blir spennende å se hvordan utøverne velger å løse denne oppgaven. Utover ordet fremmed har de ikke fått noen føringer på hvordan oppgaven skal løses. 

Følg spesielt med på Facebook, men også på Instagram utover helgen for å holde deg oppdatert fra NM helga til NDF. Vi oppdaterer daglig med høydepunkter og bilder. [Tilbake]

 Makeweb CMS