Nasjonale tiltak på Østlandet

Regjeringen har i helgen innført nye nasjonale tiltak for 25 kommuner på Østlandet. (Foto: Petter Schmedling) 


Full nedstengning av organisert idrett i 10 kommuner i Oslo-regionen.

For å stanse utbruddet av den engelske virusmutasjonen i Nordre Follo, besluttet regjeringen at det fra lørdag 23. januar kl. 12.00 til og med 31. januar skulle innføres svært strenge tiltak i totalt ti østlandskommuner i Oslo-regionen. Dette gjelder følgende kommuner: Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler og Ås.

Regjeringen besluttet at all organisert idrett, både for barn, ungdom og voksne skal stenges frem til 31. januar. For en komplett oversikt over de nasjonale tiltakene for de 10 kommunene, henvises det til regjeringens nettsider.

Dette betyr at medlemsklubber i NDF ikke kan ha organisert aktivitet i disse 10 kommunene før tidligst etter 31. januar.

Nærliggende kommuner til Nordre-Follo og nabokommunene

Søndag kveld innførte regjeringen nye nasjonale tiltak for 15 omkringliggende kommuner tilknyttet Oslo-regionen. Dette gjelder følgende kommuner: Asker, Aurskog-Høland, Bærum, Drammen, Horten, Lier, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Marker, Nittedal, Rakkestad, Rælingen, Råde og Skiptvet.

Tiltakene har følgende konsekvenser for idretten i disse 15 kommunene:

  • Svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng o.l. stenges, men det holdes åpent for skolesvømming for de under 20 år, svømmekurs og svømmetrening for barn i barneskole eller yngre og svømming for profesjonelle utøvere.
  • Idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år tillates, men det er ikke tillatt å organisere idrettsaktivitet for voksne.Idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år tillates, men det er ikke tillatt å organisere idrettsaktivitet for voksne.
  • Arrangement tillates, i tråd med nasjonale regler

For komplett oversikt over de nye nasjonale tiltakene i de 15 kommunene, henvises det til
regjeringens nettsider.

Dette betyr at medlemsklubber i NDF kan arrangere aktivitet for barn og unge under 20 år, mens organisert aktivitet for voksene ikke er tillatt i de 15 nærliggende kommunene. 

Spørsmål? Ta kontakt med administrasjonen.


Kontaktperson
Stian Olsen Kaiander

Stian.olsen@nif.idrett.no 
92207271

[Tilbake]

 Makeweb CMS