Nordiske Jr. Mestere!!!

15.- 17. november var Norge den stolte arrangør av U21 Nordisk Mesterskap som skulle avholdes i Egersund. Det var 6 påmeldte lag der alle 4 inviterte herre lag stilte. På dame siden stilte det Norske landslaget mot et blandet lag bestående av 6 svenske spillere og 2 danske og 2 Finske spillere. 


Foto: Einar Wiik


Det Norske landslaget stilte med 15 spillere på herresiden og 16 spillere på damesiden. Som alle hadde trent hardt opp mot Nordisk. 

 

På lørdagen starter turneringen med en åpningsseremoni. Den blir ledet an av Tom Edvardsen fra Egersund Undervannsklubb og Nora Menous-Moland fra Norges Dykkeforbund. Det er god stemning i Egersundshallen når første kamp er i gang kl 11.15. Der møter de norske guttene det finske laget. De åpner med et brak og det står 11-0 etter første omgang i norsk favør. Med ett endelig sluttresultat på 15-1 skaffer de norske guttene seg 2 poeng. 

 

Videre utover dagen fortsetter guttene å imponere, der dagens tøffeste kamp er kamp nr. 2 mot Danmark. Etter fjorårets VM match mot Danmark der Norge vant 1-0 i sudden death var alle litt nervøse før kamp start. Men etter en tung kamp blir resultatet stående 5-0 til Norge. I siste innspurt for dagen ruller de over svenskene med 24-0 og de Norske guttene ligger foreløpig på første plassen etter lørdagens innsats.

 


Foto: Einar Wiik


Neste norske kamp er Norge-Sverige(mixlag) på dame siden. Her starter de norske jentene på litt ustøe ben og slipper inn det første målet. Ting snur etter Norge får en straffe og scorer slik at stillingen blir 1-1. Da rakner det for mixlaget og Norge vinner med hele 10-1. Neste gang de møtes blir det også overkjør fra de norske jentene med en 9-0 seier. I lørdagens siste kamp møtes de igjen. Lagene har blitt enige om å kutte tiden ned til 10 minutter i stedet for 15 og kjører heller 3 straffer til hvert lag på slutten av kampen. Det viser seg at de Svenske jentene har spart krefter og det blir en uutholdelig spennende kamp der svenskene trekker det lengste strået, selv om stillingen ble 3-2 til svenskene. Mixlaget vinner matchen men Norge ligger over dem i poeng og legger seg på en foreløpig førsteplass.Foto: NDF

 

Søndagen starter med Semifinale der Norge igjen møter svenskene. Norge kjemper seg inn i finalen med en seier på hele 17-0, etterfulgt av semifinalen mellom 3. og 2. plassen Danmark og Finland. Den bestemmer hvem de Norske guttene skal møte i finalen. Med en 3-0 seier til danskene, blir det en spennende match i Finalen. 

De norske jentene er nervøse før sin kamp mot svenskene. Etter tapet var det usikkert på hva som ville skje, men de sikrer en seier på 12-0 og blir nordiske mestere!

Guttene møter det danske laget i en bein hard kamp. Det tok litt tid, men etter 6 hele minutter ligger Norge i ledelsen 1-0. Etter det kjemper Norge knall hardt og ender opp med en 4-0 og gullmedaljer rundt halsen.

 

Vi gratulerer de norske lagene med dobbelt norsk gull og vil takke alle lagene som deltok. Vi ønsker spesielt å takke Egersund Undervannsklubb for gjestfriheten og landslagstrenerne for en fantastisk innsats. Foto: Einar WiikFoto: Einar Wiik


[Tilbake]

 Makeweb CMS