Nordiske mestere i undervannsrugby!

Nordisk mesterskap ble avholdt 29. Februar- 1. Mars i Stavanger.


Nå var det kommet til årets Internasjonale mesterskap for seniorer. NDF fikk i år den store æren av å være arrangører. Det var totalt 7 lag av de 8 inviterte som stilte til mesterskap. 4 Damelag og 3 Herrelag. På damesiden stilte alle de inviterte nasjonene, Danmark, Finland, Sverige og Norge. På herresiden manglet Finland og det stod om Danmark, Norge og Sverige.

 

Helgen startet med flott innmarsj der lagene ble introdusert og ønsket velkommen til mesterskapet. Første kampen for helgen var Danmark-Norge herrer. Norge starter med å score hele 2 mål, men Danmark får inn tre mål til pausen og ved start av andre omgang står stillingen 3-2 til Danmark. Videre får Danmark inn 5 mål og vinner kampen 8-5. Neste kampen til de norske herrene var mot Sverige. Her starter de Svenske herrene sterk og ligger over 1-0 ved start av 2. omgang. I løpet av 2. omgang snur det for Norge. En straffe snur stillingen til 1-1. Etterfulgt av 2 mål til Norge. Det endelige resultatet blir stående 3-2 til Norge.

 

Damene hadde sin første kamp mot Finland. Norge etablerer sin dominans i vannet og knuser inn 11 mål. De fortsetter på dette viset når de møtte Danmark senere på dagen. Her braker det løs og Norge slår inn helgens høyeste score på 20-0. De norske damene går ut av dag 1 med hele 31-0 i mål forskjell.

På søndagen starter vi med første kamp mellom Norge-Sverige Herrer. Norge stikker av med seieren og sikrer seg en plass i finalen med en seier på 2-1. På dame siden møtte Norge de Svenske damene. De Holder tett hele kampen og vinner med 5-0.

Etter god innsats fra begge lag, havner begge de Norske lagene i finalene.

Først kommer Dame finalen, her møtes Norge og Sverige igjen. Begge lag spiller godt, men Norge kommer ut på toppen med en seier på 7-0. De Norske damene vinner gullet og blir Nordiske mestere, de blir også det eneste laget som har sluppet inn 0 mål i løpet av hele turneringen.

De Norske herrene møter Danmark for en jevn finale. Norge sloss og kjemper og klarer seg godt. Dessverre trekker Danmark det lengste strået og vinner kampen 3-2. Norge tar andre plassen i årets turnering.

 

Med både sølv og gull til Norge, vil Norges Dykkeforbund gratulere begge lag, og rose den gode innsatsen. Vi ønsker også å takke Stavanger Undervannsgruppe og Stavanger Dykkerklubb for en fantastisk innsats.  Foto: Davrell Tien


[Tilbake]

 Makeweb CMS