Oppdatert koronainformasjon

Her følger en oppdatering fra NDF om dykketinget, hyperbarmedisinsk enhet på Ullevål og hvordan administrasjonen jobber de neste ukene. 


Det er en vanskelig tid landet vårt er inne i akkurat nå. Heldigvis er vi som driver med idrett en av de viktigste arenaene for glede når alt normaliseres. NIF bestemte etter anbefaling fra helsemyndighetene tidlig at all organisert idrett skulle stanses. Vi har avlyst NS runde 4 i UVR og NM i apnea og ba klubbene avlyse sine treninger, dykking og organiserte aktiviteter. Dette er svært godt fulgt opp rundt om landet. Årsmøter som ikke er avviklet kan utsettes til senest 15 juni.

 

Vi må også passe på at vi ikke taper for mye penger på at arrangement må flyttes. Det betyr at vi har avbestilt det som er mulig å avbestille. Som en del av Norsk idrett bruker vi SAS-sportsreiser og de kan heldigvis kanselleres ned til et døgn før reisestart. Vi har meldt inn estimater på de tapene vi likevel får gjennom NIF. Kulturministeren har nå lovet en tiltakspakke for idrett og kultur som vi håper å kunne bruke for å dekke noe rundt arrangementer. Dykketinget er den neste store samlingen for oss og vi håper at den skal kunne arrangeres hvis situasjonen normaliseres i ukene som kommer.

 

Seinest mandag presenterer NIF en kartleggingsløsning som gjøres  tilgjengelig for alle idrettslag i hele Norge. Her melder dere inn de tapene dere har hver eneste måned. Mer informasjon kommer når løsningen publiseres. Viktig at dere åpner de mailene som kommer fra NIF, krets og NDF. 

 

Hyperbarmedisinsk enhet på Ullevål fraråder sportsdykking for å ikke belaste medisinsk kapasitet selv om de fremdeles har beredskap på dykkerulykker.

 

Fridykkerne er ikke direkte berørt av dette rådet, men hovedredningssentralen har sagt at de ønsker at folk som liker å være ute ikke skal "ta toppturen" nå. Altså tenke godt over risiko når de ferdes i naturen for å ikke belaste redningsressurser og det medisinske apparatet.  NDF har ingen egen kompetanse på det vi alle står i nå og kan ikke gjøre annet enn å videreformidle de rådene eller påbudene vi får. Vi skjønner at det kunne vært godt med litt vanntid når verden står på hodet. Hvis du velger å gå i vannet, vær ekstremt forsiktig. 

 

De offentlige rådene og påbudene finner du her: 
https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/

 

Idrettens samleside for informasjon ligger her:
https://www.idrettsforbundet.no/tema/koronavirus/ 

 

Det er også en godt tid for å støtte dykkebutikken og få tatt en skikkelig service på alt utstyret så alt er klart når ting normaliseres. Styrke og kondisjonstrening på egen hånd er alltid et godt alternativ.

 
Administrasjonen er fullt bemannet og i likhet med resten av samfunnet har vi i stor grad hjemmekontor, skype/teams møter for samhandling og varierte arbeidstider pga stengte barnehager. Vi oppfordrer til at flest mulig tar kontakt med oss via e-post og vi svarer så raskt vi kan, men det må forventes noe lengre responstid. 


Hvis du må ringe oss så rettes alle henvendelser på dagtid til Nora Menous-Moland på 98198772. 
Her får du en oversikt over hvem som gjør hva - https://ndf.no/?menuid=14


[Tilbake]

 Makeweb CMS