Sportsdykkerutstyr for parautøvere

NDF har gått til anskaffelse av utstyr som bidrar til å øke sikkerheten og muligheten til gjennomføring av dykking for mennesker med funksjonsnedsettelser. Vi håper dette innkjøpet kan bidra til at vi tilgjengeliggjør dykking i større grad for alle!

Foto: Rune Edvin Haldorsen


I løpet av 2020 ble det gjennomført en prosess for innkjøp av utstyr for parautøvoere. Ressurspersoner med kompetanse om dykking for personer med funksjonsnedsettelse ble benyttet for å komme frem til mest mulig riktig utstyr for formålet. Det ble gjennomført en anbudsrunde for innhenting av tilbud fra leverandører som resulterte i to gode tilbud hvor Frivannsliv AS til slutt ble vurdert av forbundsstyret til å ha levert det beste tilbudet. 


Utstyret består av det meste to dykkere behøver og utstyret er vurdert til å være gunstig for brukere med ulike utfordringer. Blant annet flasker, BCD (jakkevest), våtdrakter i god elastisk neopren og pusteventiler. Det er lagt  opp til at det er behov for noe utstyr som bly og ABC utstyr utover det som er i pakkene. 
Utover det vanlige utstyret er kommunikasjonsutstyr en stor del av dette innkjøpet. Pakken består av en overflateenhet og to dykkerenheter som muliggjør kommunikasjon mellom dykkerne og dykkeleder. Dette utstyret vil vi også kunne gjennomføre grunnleggende praktisk opplæring på i regi av Frivannsliv AS etter behov. 

Vi låner utstyret kostnadsfritt til medlemsklubber som har kvalifiserte medlemmer som kan skape aktivitet for personer med funksjonsnedsettelse i egen klubb. 

Ta kontakt med administrasjonen på: dykking@nif.idrett.no om din klubb ønsker å låne utstyret.


[Tilbake]

 Makeweb CMS