Veien til junior VM i undervannsrugby


Nå er det kun noen dager til vi sitter på flyet til Tyskland. For trenerne startet reisen til VM i juni 2017, da vi tok over ansvaret for et ungt lag med høye ambisjoner.  


Det vokser godt i Rugby-Norge om dagen. Når det kommer til antall utøvere, samlinger og samlingsdøgn for juniorlandslaget, er det snakk om de høyeste tallene noensinne! Vi evig takknemlig for at NDF gjør det mulig for oss!

Laget er ungt og det har fremtiden for sine føtter både på gutte- og jentesiden, kanskje kommer VM 1 år for tidlig? Snittalderen i troppen er 17,5 år. De yngste er 15 og de eldste er fylt 20 år. Vi har med oss åtte som skal debutere med flagget på badehetta dette mesterskapet, fire jenter og fire gutter.

Reisen for mange av debutantene startet i Sandefjord på en åpen samling i mai 2018. Siden den gang har vi hatt 5 samlinger og totalt 684 samlingsdøgn frem mot VM. Vi har gått fra å være 55 stk. på første åpne samlingen til en tropp på henholdsvis 14 og 15 stk. per lag med 3 hjemmeværende reserver per lag.

Vi reiser ned tirsdag 13.11, men første kamp starter først torsdag. Onsdag er det åpningsseremoni og pool-time som gjør at utøverne får bli kjent med mesterskapsbassenget. Åpningskampen for gutta er et godt gammelt nabooppgjør mot Sverige, mens jentene åpner mot vertsnasjonen Tyskland.


Jentene er regjerende Nordiske mestere fra mesterskapet i 2017 der gutta tok sølv. Nå får vi virkelig måle krefter mot resten av verden, og det blir spennende å se hvor langt vi kan nå.


Kampene streames live via denne linken. Om du ikke har planer om å reise til Oberhausen, kan du følge kampene våre her.
https://www.youtube.com/watch?v=MK9JlDEGYAE


Det kommer også oppdateringer på NDF sine facebook sider gjennom mesterskapet. 

[Tilbake]

 Makeweb CMS