Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / Bli med å dykk med SUB-BSI - Studentenes Undervannsklubb Bergen
Foto: Justine Siegwald
Foto: Justine Siegwald

Bli med å dykk med SUB-BSI - Studentenes Undervannsklubb Bergen

SUB-BSI er en aktiv og sosial klubb som arrangerer flere helgeturer/dykketurer i løpet av året og sier heller ikke nei takk til Pigghå dykk i Vik, vrakdykk i Flåm, ryddedykk i vågen eller trolsk historie dykk i Lyngstøylvatnet. Bli med under vann i Bergen!

SUB-BSI fylte 61 år nå i mars og er tilsluttet Norges Dykkerforbund (NDF) og CMAS. Vi er også medlem av Hordaland Dykkekrets (HDK), Bergens Studentenes Allianseidrettslag (BSI), samt Norges Idrettsforbund (NIF) og Hordaland Idrettskrets (HIK). Vi er en aktiv klubb som også sammarbeider med forskere ved Universitetet i Bergen (UiB) om innsamling av prøvemateriale. 

IMG_8470.jpg

Fra sommerens «holmetur». En helg hvor medlemmer sover i telt på holmene i Øygarden et stykke fra fastlandet eller i privatbåter ved siden av holmene. Sosialt og mange fine dykkeplasser like ved! 

Vi er en klubb med over 290 medlemmer og organiserer normalt 3 dykketurer hver uke, samt ulike kurs i løpet av året. Klubbdykk som blir arrangert kan være i nærheten av Bergen sentrum eller ute i den flotte faunaen vår på Sotra. Vi er heldig som har både båt og minibuss som kan frakte medlemmene våre både på hav og på land. Vi er en aktiv og sosial klubb som arrangerer flere helgeturer/dykketurer i løpet av året og sier heller ikke nei takk til Pigghå dykk i Vik, vrakdykk i Flåm, ryddedykk i vågen eller trolsk historie dykk i Lyngstøylvatnet. 

 

Vi har mange muligheter for flotte dykk her på Vestlandet og vi er virkelig en klubb som er for alle - om det så er et rolige vegg dykk, tareskog dykk, strømdykk, vrakdykk, mer teknisk dykking eller midt ut på fjorden dykk. Vi tilpasser erfaringsnivået og arrangerer ulike kurs til våre medlemmer slik at de kan utvide sine ferdigheter som dykker.

FullSizeRender.jpg

CMAS P2 fra mars/april i år. Hvor det ble gjennomført nattdykk, strømdykk, vrakdykk, ferdighetsøvelser, basic 5, heving av besvistløsdykker, navigasjon, dypdykk, knuter, overflatesvømning, redningsøvelser og førstehjelp

Denne vinteren/våren har vi hatt Nitrox kurs, tørrdraktkurs og CMAS P2 kurs. Nå i mai vil det også arrangeres grunnkurs i dykking (CMAS 1) som er tilpasset norske farvann, hvor man også får tørrdraktkurs, Nitrox-kurs og blir medlem i Bergens beste dykkerklubb (hehe). 

IMG_9242.JPG

Ikke uvanlig at et strømdykk ender med både strømdykk og ryddedykk. Vi bruker appen fritidsfiske - både for å se om det er mye redskaper som er mistet i området og for å rapportere det vi har funnet. Dette ble tatt i på et søndagsdykk ved Svelgensundet i Øygarden tidligere i år.

Avsluttningsvis vil vi bare si tusen takk til all frivillighet som blir lagt ned for å få klubben til å gå rundt. Takk til styret, ildsjeler, komiteèr, dykkeledere, instruktører, dugnadsgjenger og alle medlemmer som som møter opp på klubbdykk. Vi håper på enda en fint dykkeår i SUB-BSI og enda flere nye fjes i løpet av året!

SUB-BSI

studentenes-undervannsklubb-logo.png

 

Studentenes Undervannsklubb Bergen ble etablert i 1962 og har som formål å gjøre dykking så tilgjengelig som mulig for studenter i Bergen. Det vil si at du skal kunne dykke med SUB uten å investere i eget utstyr. Selv om vi har fokus på studenter, kan alle som ønsker bli medlem hos oss.

Det eneste du behøver av eget utstyr for å dykke med SUB er maske og svømmeføtter. Det koster 85kr å leie tørrdrakt, resten av utstyret låner du gratis.

Medlemmer har fri tilgang til kompressoren og fyller både luft og Nitrox gratis.

SUB-BSI har egen skoleavdeling. Normalt kjøres et grunnkurs og et videregående kurs hvert semester. Vår utdanningsleder svarer på spørsmål og tar i mot påmelding.

Se klubben på Facebook her!

Adresse: Damsgårdsveien 113

Mail: sub@uib.no

Klubbens Hjemmeside: https://sub.w.uib.no

Klubbens Instagramside: https://www.instagram.com/subbsi/

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Thea Langkaas
Thea Langkaas
Marked og kommunikasjonskonsulent

E-post: thea.langkaas@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Markedsføring og kommunikasjon, nettsider og sosiale medier. 

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond