Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2023 / Steinkjer Sportsdykkere: Stor suksess på dykkingens dag – igjen!
Foto: Øystein Daniel Wisløff
Foto: Øystein Daniel Wisløff

Steinkjer Sportsdykkere: Stor suksess på dykkingens dag – igjen!

Hos Steinkjer Sportsdykkere har Dykkingens Dag blitt tradisjon, og i år ble det større suksess enn noen gang. På 7 timer fikk hele 18 personer prøvedykket, og 3 sertifiserte tørrlagte dykkere kom seg i vannet igjen! 11 av prøvedykkerne har også vist interesse for grunnkurs – hurra!

Konsept i ny drakt

Steinkjer Sportsdykkere har tidligere år hatt tradisjon for å arrangere Dykkingens dag i Dampsaga bad hvor besøkende har hatt mulighet til å prøve å dykke med apparat. Da Dampsaga har vært utilgjengelig har dette utgått de siste årene. 

image0.jpeg

Veronica Roel og Ella Slapgård hjelper prøvedykker på med utstyret. Foto: Øystein Daniel Wisløff

I fjor valgte Steinkjer Sportsdykkere å endre på konseptet, og i tillegg til å gjøre arrangementet mer tilgjengelig, valgte vi å utvide ved å tilby flere aktiviteter for hele familien.

2image3.jpeg

Bildet viser noen av medlemmene tidlig på morgenen, pakker og frakter utstyr til Dykkingens dag. Foto: Øystein Daniel Wisløff

I 2022 kunne gamle «tørrlagte» apparatdykkere prøve seg i vannet igjen. To av de som kom seg i vannet igjen er nå to av Steinkjer Sportsdykkere’s mest aktive medlemmer med over 80 dykk hver siden de kom seg under overflaten ved Hoøya i fjor sommer. Det ga tydeligvis mersmak!

Større og bredere tilbud

I år ble Dykkingens dag arrangert Paradisbukta som er enda mer sentrumsnært enn Hoøya. Vi åpnet i år for at alle over 14 år kunne få prøvedykke med apparat sammen med profesjonelle instruktører, og dette ble svært godt mottatt av publikum! 

66image2.jpegEn del av campen på Dykkingens dag. Foto: Øystein Daniel Wisløff

På 7 timer fikk hele 18 personer prøvedykket og 3 sertifiserte tørrlagte dykkere kom seg i vannet igjen! 

I likhet med i fjor stilte klubben også med våtdrakter og utstyr for snorkling og fridykking fra 7 år og oppover sammen med våre fridykkerinstruktører. Rundt 40 barn og voksne fikk prøvd seg i vannet denne varme sommerdagen! 

image6.jpeg

Pause i sola. Foto: Øystein Daniel Wisløff

For de aller minste stilte klubben med dyrebasseng med levende dyreliv (og søppel vi fant fra havet) og saltvannspumpe, tillegg til natursti, båtturer, kiosksalg og stand up padle for hele familien. 

Klubben i vårt hjerte

Steinkjer Sportsdykkere ønsket med dette arrangementet å vise frem klubben, som har et fantastisk godt sosialt samhold og gi folk mulighet til å studere og bli kjent med dyrelivet i havet og sporten vår, på nært hold. 

jimage3.jpeg

Ketil Staal og Bård Antonsen i vannet med ivrige barn. Foto: Øystein Daniel Wisløff

Å kunne gjennomføre et slikt arrangement av dette kaliberet krever engasjerte, ivrige og positive klubbmedlemmer, noe Steinkjer Sportsdykkere har mengder av! 24 personer stilte opp og gjennomførte med glans! 

Med Dykkingens dag gjør vi folk oppmerksomme på at vi finnes, og at viser at dykking kan være et supert alternativ til fritidsaktiviteter som fotball og handball. 

image5.jpeg

Øystein D. Wisløff er klubbens sikkerhetsleder og hadde, som vanlig, stålkontroll under Dykkingens dag. Foto: Steinkjer Sportsdykkere

 

Har du en historie du vil dele?

Send en mail med tekst og bilder til den ansvarlige for denne spalten i administrasjonen.
Vi setter stor pris på om du vil dele din dykkeglede med oss!

Thea Langkaas
Thea Langkaas
Marked og kommunikasjonskonsulent

E-post: thea.langkaas@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Markedsføring og kommunikasjon, nettsider og sosiale medier. 

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond