Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2024 / NS3 senior i Stavanger

NS3 senior i Stavanger

Helgen 26. - 28. Januar var det tid for runde 3 av Norgesserien i undervannsrugby. Denne runden ble arrangert i Stavanger med BSI Boblen som arrangør. Denne helgen stilte 9 lag, 5 på herresiden og 4 på damesiden. Hos herrene var det, Molde, Ålesund, Boblen, Egersund og Akkaren. På damesiden så vi Boblen 1, Boblen 2, Ålesund og Akkaren. Alle lag stilte motivert og klar til en gøyal men knallhard helg.

Lørdag kl 09:00 sparket Molde og BSI Boblen av helgen med en spennende kamp som var utrolig jevn før Boblen kom seg i forkjøpet og tok seieren. Det skulle vise seg at jevne kamper var temaet for helgens turnering.

Alle kamper var 2 x 12 minutter løpende tid, i løpet av helgen så vi flere uavgjorte kamper og kamper som gikk til sudden death, til og med straffe konkurranser. Det er utrolig kjekt at lagene er så jevne da det gir en spennende runde hvor det er vanskelig å forutse resultatet.

Etter 16 kamper ferdig spilt, plasserte Ålesund seg øverst på herresiden og Akkaren øverst på damesiden etter en jevn 2-1 kamp mot BSI Boblen damer.

Søndagen blir like spennende om ikke mer spennende enn lørdagen med flere sudden death kamper og straffe konker for å kunne avgjøre hvem som kommer seirende ut av helgen. Dagen starter med Molde og Egersund som kjemper om hvem som får spille mot Ålesund i semi finale. Det blir 1-1 i første omgang, før en jevn andre omgang som tar dem til sudden death, og med 8 minutter gjenstående får Egersund inn vinnermålet. Molde tar 5. plassen i helgen.

Videre er det dame semifinalene, hvor Akkaren møter BSI Boblen 2 og BSI Boblen 1 får møte Ålesund. Disse kampene går unna og Akkaren og BSI Boblen kommer seirende ut og skal møtes i finalen senere på dagen.

Så kommer semifinalene til herrene. Ålesund møter Egersund etter deres seier mot Molde. Mens BSI Boblen møter Akkaren. Ålesund svømmer gjennom semifinalen og sikrer sin plass i finalen. Akkaren mot BSI Boblen gir en spennende kamp som går hele veien til straffekonkurranse. Akkaren trekker det lengste strået og skal også til finalen og møte Ålesund.

I bronsefinalene er det Ålesund og BSI Boblen 2 på damesiden, mens det er BSI Boblen og Egersund på herresiden. Ålesund og BSI Boblen går jevnt og trutt, men Ålesund trekker til seg seieren og tar 3. plassen for turneringen med seg. Neste er enda en jevn kamp mellom Egersund og BSI Boblen. Etter 2 x 12 minutter jevn kjemping er det sudden death og etter 5 lange minutter får BSI Boblen inn seiersmålet.

Det er på tide med finalene for helgen og først ut er damene hvor Akkaren møter BSI Boblen 1.  Dette blir en spennende kamp hvor begge lag kjemper hardt om seier. Etter første omgang er det 0-0. Det er ikke før 3 minutter inn i andre omgang at det første målet blir scoret av BSI Boblen 1 som tar ledelsen. Dessverre er ikke gleden langtrukket da Akkaren svarer ved å score mål bare 1 minutt senere. Stillingen er 1-1. Slik står den til det blir atter en sudden death, hvor Akkaren trekker det lengste strået og scorer ett mål tidlig inn i runden.

Deretter er det Ålesund og Akkaren herrer som står for tur i sin finale. Det blir spilt intens og bra rugby av begge lag, hvor stillingen står 1-0 til Ålesund etter første omgang. Spillet fortsetter og inn i 2. omgang scorer Ålesund sitt andre mål. Akkaren kjemper men klarer ikke å utligne stillingen. Ålesund går derfor av med seieren 2-0.

Vi gratulerer Ålesund herrer og Akkaren damer med deres seier i helgen, vi ønsker å takke alle lag som stiller på cup for innsatsen og det fine spillet. Takk også til NDF dommerne som stiller og iherdig dømmer kamper. Vi håper alle hadde en kjekk helg og vi gleder oss allerede til NS 4!

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Nora Menous Jordbru
Idrettskonsulent

Nora er fraværende frem til 26. april. Ta kontakt dykking@nif.idrett eller 21 02 90 90 ved henvendelser.

E-post: nora@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Konkurranser (undervannsrugby, foto & film, apnea), samordnet rapportering, antidoping

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond