Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2022 / Jentedykketreff på Østre Bolærne – Tønsberg Dykkeklubb
Foto: Marie Feiring
Foto: Marie Feiring

Jentedykketreff på Østre Bolærne – Tønsberg Dykkeklubb

Tønsberg Dykkeklubb inviterte til Jentedykketreff for jenter over 16 år, med overnatting på Østre Bolærne befalsforlegning helgen 19.-21. august 2022. Det ble satt opp egne båtførere og dykkeledere for at alle påmeldte skulle ha mulighet for å dykke gjennom hele helgen. I tillegg var det tatt høyde for lån av dykkerbåt fra Holmestrand Dykkeklubb for å sikre mulighet for størst mulig deltagelse.

Til slutt ble det 12 damer som ville bli med på treff, yngste 19 og eldste 68 år. Vi hadde jenter fra Bergen, Røyken, Sande og Drammen, Larvik, Sandefjord og Tønsberg dykkeklubber. Gjennom helgen var det satt opp 4 dykk med utgangspunkt fra Østre Bolærne.

Lene Borgersen.jpg

Foto: Lene Borgersen 

Fredag var det flott vær med forholdsvis rolig sjø. Første dykk var fredag kveld hvor alle 12 jentene kom seg under vann ved Ramsholmen, god sikt og mye fint å se. Det ble test av oppdriftskontroll og utstyr, samt kamera for noen. Lørdag var det meldt litt utfordrende vær. En del vind fra sørvest skapte litt hodebry med å finne gode dykkeplasser i le. Etter gjennomgang av muligheter ble det gjennomført to flotte dykk, et dykk i sundet ved Fulehuk og et ved Garnholmsund. To trygge steder for alle nivåer og samtidig mye variert under vann. 

Grit Barka.jpg

Totalt 12 damer i alderen 19-68 år var med på dykketreffet på Bolærne. Foto: Grit Barka 

Dessverre var det meldt et ganske utfordrende vær på søndagen med litt i overkant mye vind og regn med torden på formiddagen. Vi tok avgjørelse lørdag kveld om å pakke sammen og komme oss inn til fastland etter frokost på søndag for ikke å få en svært turbulent tur innover.  Det ble åpnet for å gjennomføre et dykk ved å gå ut med båt fra fastland dersom noen ønsket det. Vær og vind gjorde til at dette ble avlyst når vi var tilbake på fastland.

Marie Feiring.jpg

Foto: Marie Feiring

Gjennom helgen var det mye sosialt og god stemning mellom dykkene. Mange historier om flotte dykk, dykkesteder og utstyr. Det er veldig fint å blande ferske og erfarne jentedykkere. Det gir trygghet for nye dykkere å få være sammen med erfarne noe som gir en gylden mulighet til å spørre om «alt og ingenting».  Ingenting er for lite eller for stort å spørre om når jenter treffer jenter, her er takhøyden stor og det er trygge omgivelser.

Grit Barka2.jpg

Foto: Grit Barka

Tusen hjertelig takk for støtten fra Norges Dykkeforbund og Gjensidigestiftelsen, Holmestrand Dykkerklubb for lån av båt, Gjestfriheten på Østre Bolærne. Og takk for fantastikk innsats fra båtfører og dykkeleder i Tønsberg Dykkeklubb.

Lene Borgersen3.jpg

På tross av dårlig vær mot slutten, viste Østre Bolærne seg fra sin beste side i begynnelsen. Foto: Lene Borgersen

Tønsberg Dykkeklubb

tonsberg-dykkeklubb-logo.png

 

Sentralt i Vestfold finner du Tønsberg Dykkeklubb, som har egen båt, og kompressor. Klubben tilbyr luftfylling og continuous nitrox opp til 40%, og arrangerer jevnlige klubbdykk og turer. Bli medlem og dykk organisert i Ytre Oslofjord!

Se klubben på Facebook her!

Kontaktinformasjon:
Adresse: Valløveien 145, 3150 Tolvsrød
E-post: tonsbergdykk@gmail.com
Kontaktperson: Thomas Vandbakk
Telefon: 957 14 295

Har du en historie du vil dele?

Send en mail med tekst og bilder til den ansvarlige for denne spalten i administrasjonen.
Vi setter stor pris på om du vil dele din dykkeglede med oss!

Thea Langkaas
Thea Langkaas
Marked og kommunikasjonskonsulent

E-post: thea.langkaas@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Markedsføring og kommunikasjon, nettsider og sosiale medier. 

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond