Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2024 / Blåste i gang Norgesserien!
Illustrasjosfoto: David Gutteridge
Illustrasjosfoto: David Gutteridge

Blåste i gang Norgesserien!

Helgen 31.august - 1.september ble sesongen blåst i gang, Norgesseriens første runde kom tidlig i år. NS1 ble arrangert på Lamberseter bad i Oslo av Akkaren SDK.
Det var 4 herrelag og 3 damelag som stilte. På damesiden var det BSI Boblen, Akkaren og Ålesund. På herresiden var det Akkaren, Ålesund, BSI Boblen og Egersund som stilte. 
 

Toppkamp lørdag morgen

Det hele startet lørdag morgen klokken 9 med en toppkamp for damene mellom BSI Boblen og Akkaren SDK. Vi kunne ikke bedt om en mer spennende start på helgen. Selv om Boblen tok styring på kampen, fulgte Akkaren opp og helt på tampen klarte de å utligne til 4-4. I et gruppespill hvor alle møter alle to ganger viste Boblen at de hadde et ønske om å vinne, og kamp nummer to mellom lagene vant de 1-2. Ålesund stilte med et ungt og lovende lag, som ikke klarte å stå imot de to litt mer rutinerte lagene, likevel viser de en enorm vilje og hadde en forbedring utover helgen.
 
På herresiden ble det spilt et gruppespill hvor alle møtte hverandre én gang. Forhåndsfavoritt Ålesund viste styrke og gikk gjennom gruppespillet uten å slippe inn mål. Det var ingen spesielt jevne kamper i dette gruppespillet, og det var klart at Egersund ble de som måtte møte Ålesund i semifinale. Den andre semifinalen ble dermed Akkaren mot BSI Boblen. 
 
Ålesund hadde god kontroll i sin semifinale og gikk greit videre til finalen. I den andre seminfinalen ble det derimot et litt overraskende resultat sammenlignet med det innledende gruppespillet. 
 
Akkaren hadde lørdag morgen god kontroll på Boblen, men da det virkelig gjaldt steppet Boblen opp og slo Akkaren 1-3. 
 
 
I damefinalen var det ingen tvil hvem som var best denne helgen. Selv om det var jevne kamper mellom Akkaren og BSI boblen i de innledende kampene, så hadde ikke Akkaren så mye å komme med mot et Boblen i finalemodus. Selv om Akkaren iherdig prøvde å skape gode sjanser, så vant Boblen til slutt 8-0. 
I bronsefinalen for herrer vant Akkaren med godt resultat, det samme kan sies om Ålesund i herrefinalen. Likevel klarte både Egersund i bronsefinalen og BSI Boblen i finalen å snike inn ett mål hver. 
 

Seier til Ålesund og BSI Boblen

Ålesund er vinnere på herresiden og BSI Boblen er vinnere på damesiden i den første runden av Norgesserien i undervannsrugby 2024/25. 
 
Akkaren vil takke for en fin cup, spesielt takk til dommerne som gjør en kjempe jobb hele helgen! 

 

Akkaren Sportsdykkerklubb

akkaren-sportsdykkerklubb-logo.png

 

Akkaren Sportsdykkerklubb holder til i Oslo, og driver organisert dykking med hovedvekt på årets store turer; vårtur, sommertur og høsttur. Det ligger også til rette for dagsturer med dykkebåten som ligger lett tilgjengelig på Nesbru i Asker.

Se klubben på Facebook her!

Kontakt
Adresse: Lambertseter bad, Langbølgen 24, 1155 OSLO
E-post: leder@akkaren.no
Telefon: 970 64 025

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond