Norges Dykkeforbund / Nyheter / 2024 / Stemningsrapport fra OFK-cup
Foto: Oslo Fridykkerklubb
Foto: Oslo Fridykkerklubb

Stemningsrapport fra OFK-cup

3. februar arrangerte Oslo Fridykkerklubb sin første OFK-cup i basseng-apnea, med 19 utøvere og 10 sikkerhetsdykkere i team på plass!

Det var folksomt på Manglerud bad denne lørdagskvelden, med utøvere, sikkerhetsdykkere, foresatte og dommere. Seks av utøverne kom fra juniorgruppene i OFK, den yngste var 9 år, og den eldste 17.

Sikkerhetsdykkere

OFK har lenge hatt et ønske om å utvikle seg til en fullverdig arrangør av konkurranser innen fridykking, med tilbud til både unge og voksne som ønsker å konkurrere
 
Kjernen i denne ambisjonen er fridykkere som ser det å være sikkerhetsdykker som en egen karriere”. I samarbeid med NDF og instruktørene Nico Guzman og Christopher Friedrich, har det pågått kursing i klubben, der målet har vært å skape trygge sikkerhetsteam som kan bistå i konkurranser. Sammen med dommer-kursene til NDF utgjør dette initiativet en ny satsning innenfor apnea i Norge.
 
2. bildet.jpegDenne lørdagen var det tre roterende sikkerhetsteam på plass, ledet av Angeliki Zisi (høyre bilde)
 

Oslos unge fridykkere

Oslo Fridykkerklubb har et tilbud for barn og ungdom mellom 7 og 19 år, med ukentlige bassengtreninger i vinterhalvåret. Det har tidligere ikke vært konkurranser for unge utøvere, men under OFK-cup 1 konkurrerte hele 6 juniorer i dynamisk med svømmeføtter. Melissa Granli, trener for OUF, håper flere vil delta på neste cup som arrangeres 9. mars. Hun sier:
 

-Det er utrolig gøy å se utviklingen til ungdommen, og at det er en voksende interessere for fridykking hos yngre generasjoner. På treninger, både i basseng og i sjøen, prøver vi å ha fokus på lek og sikkerhet, og disse elementene er også viktige hvis man ønsker å konkurrere som ung. - 

De som er over 15 år har fått tilbud om å bli med på NM i basseng-apnea i mars, og har denne vinteren øvd på konkurranseregler og gjennomføring. 
 
 

Konkurranser viktig for utøverne

I tillegg til juniorene, deltok 13 voksne utøvere på verdens første OFK-cup. Cupens grunnlegger, Nico Guzman, har i mange år vært pådriver for å bygge konkurransemiljøet i apnea i Norge. I tillegg til å være en av Norges mest meritterte utøvere, er han også trener for flere av deltakerne denne lørdagen. Nico ser nytten av slike lokale cuper for utøvere som ønsker å utvikle seg. Han sier:
 

-Vi har et mål om å utvide miljøet i Oslo ved å skape rom for at flere kan arrangere og delta i konkurranser. Første skritt er OFK-cup i basseng. Det er mange som er interessert i apnea, både som utøvere og støttespillere

Det at vi nå kan konkurrere i fridykking, uten at det er et NM eller en internasjonal konkurranse, er en vesentlig suksessfaktor. Som en utøver er det viktig å kunne være med på flest mulig konkurranser gjennom sesongen. Konkurranseerfaring kan bare utvikles i konkurranser.-

7. bildet.jpegNico Guzman. Foto : Federico Buzzoni
 

Resultater

Dommere denne dagen var satt opp av NDF og var som vanlig, Arve Gravningen og Erik Fredriksen. Resultatene kan du se under:
 
 
 
 
 
 

Kontakt oss!

Lurer du på noe? Ta kontakt med den ansvarlige for dette temaet i administrasjonen så hjelper vi deg!

Nora Menous Jordbru
Nora Menous Jordbru
Idrettskonsulent

E-post: nora@nif.idrett.no

Ansvarsområder: Konkurranser (undervannsrugby, foto & film, apnea), samordnet rapportering, antidoping

Nippon gases Hold norge rent Nordic Choice Hotels Sparebankstiftelsen DNB MARFO Handelens Miljøfond