Ny gave fra Sparebankstiftelsen DNB

Norges Dykkeforbund får en ny gave fra Sparebankstiftelsen DNB på hele ni millioner kroner for å videreføre pågående tiltak mot marin forsøpling de neste tre årene. 

- Dette er utrolig gode nyheter både for miljøet i havet og for aktiviteten i våre dykkeklubber. Nå kan vi kjøpe inn mer ryddeutstyr og fortsette våre dugnader med å fjerne spøkelsesteiner, plast og annen søppel i havet, sier generalsekretær Sølve Stubberud i Norges Dykkeforbund.

Rydding over hele landet
Norges Dykkeforbund fikk i 2015 en gave på seks millioner kroner av Sparebankstiftelsen DNB til en landsomfattende ryddedugnad under vann i to år. Gaven har blitt brukt til å kjøpe inn utstyr for å rydde og heve søppel, bygge kunnskap om rydding og marin forsøpling, og gjennomføring av ryddedugnader over hele landet. Dykkeklubbene i NDF har også tatt opp over 3500 mistede teiner, garn og ruser som er fotografert og rapportert til Havforskningsinstituttet. 

- Norges Dykkeforbund har i løpet av de to siste årene gjort en fantastisk innsats i kampen mot marin forsøpling. Vi ønsker at de skal kunne videreføre dette viktige samfunnsbidraget de neste tre årene, sier gaverådgiver Eva Grothe i Sparebankstiftelsen DNB. 

Norges Dykkeforbund har 160 klubber over hele landet, og samarbeider med blant annet Hold Norge Rent, Plastreturs Miljøprosjekt og Skjærgårdtjenesten i sine ryddedugnader. Nesten halvparten av NDFs klubber har deltatt i den nasjonale ryddedugnaden. Med nye midler håper og tror generalsekretæren i Norges Dykkeforbund at enda flere klubber blir med, og at flere dykkere blir medlem i en NDF-klubb. 

Kontaktperson:
Sølve Stubberud
Generalsekretær
Norges Dykkeforbund
Telefon: 21 02 97 42
E-post: solve.stubberud@nif.idrett.noTips en venn
Tips en venn
[Tilbake]

 Makeweb CMS