Apparatdykkerkurs

NDF tilbyr i dag teorien på CMAS*, CMAS** og CMAS air enriched Nitrox Diver some-læringskurs.

CMAS* apparatdykkerkurs

På grunnkurs får du opplæring i apparatdykkingens teori og praksis. Teoridelen omfatter fysikk, medisin, utstyrslære og planlegging av dykkingen.

Under den praktiske delen lærer du å dykke med trykkluftapparat. Treningen starter i bassenget, og avsluttes med seks dykk i sjøen. Du må gjennom en teoriprøve i klasserom og praktiske prøver. Kurset ledes av instruktører som gir deg utfordringer under trygge forhold. Etter kurset vil du få det internasjonale CMAS*- beviset for dykking ned til 20 meter.

Du bruker brukernavn og passord fra minidrett.no for å logge deg på kurset.Foto: Per Eide.CMAS** apparatdykkerkurs

På det videregående kurset får du anledning til å utvikle dine kunnskaper. Kurset retter seg særlig inn på å øke sikkerheten ved å vektlegge forebygging og korrekt handling ved ulykker. 

For å begynne på dette kurset må du være minimum 15 år og ha minst 20 dykk etter bestått CMAS* grunnkurs. Du kan også begynne på dette kurset dersom du har et dykkesertifikat fra et annet utdanningssystem. Etter kurset vil du få det internasjonale CMAS*- beviset for dykking ned til 30 meter.


Du bruker brukernavn og passord fra minidrett.no for å logge deg på kurset.Foto: Nils Aukan


CMAS air enriched Nitrox Diver
Nitrox er en blanding av oksygen og nitrogen. Man oppgir blandingen som Nitrox fulgt av prosenten oksygen. Nitrox 36 inneholder 36 prosent oksygen og 64 prosent nitrogen. Vanlig luft kan således omtales som nitrox 21. Kurset skal gi kompetanse i planlegging og gjennomføring av dykk med nitrox som pustegass, for oksygeninnhold opp til 40%.


Eleven må være fylt 15 år ved kursstart, og inneha minimum CMAS* eller tilsvarende. Skolen kan stille krav om legeundersøkelse.

Tips en venn
Tips en venn

 Makeweb CMS